Zprávy z lesa #126 🕸️

Zprávy z lesa
Poslechněte si podcast
Dnes
40 min
Minulý týden jsem napsal hodně diskutovaný speciál o AI bublině a příběhu Michaela Burryho. Těší mne, jak vás speciály baví a díky moc za čtení. Tak tentokrát připomenutí některých oblíbených vydání speciálních čísel z minulosti:
🇭🇷 Pořídit si druhý domov u moře. Jak to vidím po pěti letech? 🧒 Abych rozuměl synovi & Aby mi rozuměl syn 🏖️ Proč cestovat mimo sezónu 💊 Digitální drogy v kapsách našich dětí 💊 15 nejpoužívanějších vzorců vyvolávající závislosti na technologiích 💊 10 tipů, jak s dětmi najít cestu digitálním peklem ⌛️ Je vám 40 let? Zbývá vám jen 18 % života 🇬🇷 Jak jsme koupili dům v Řecku
Podnikání & technologie 👨💻
* Nejzajímavější české AI startupy podle Mitonu .
* Hádejte, jaké heslo bylo do kamerového systému Louvru… No přece “Louvre”!
* Zase něco pěkně použitelného - appka z Afriky převádí mluvené slovo na znakovou řeč .
* Dříve to byl Instagram, TikTok nebo Snapchat, dneska u mladých frčí kanály na Whatsappu . A nemusí to být jen o legraci…
* Přáli jste si vždycky mít food truck, ale neumíte vařit? Tak dneska už to jde:
Cestování 🧳
* Člověk cestující na kole je vlastně tak trochu zázrak přírody .
* Česko konečně bude mít svého michelinského průvodce . Podle toho se dají taky pěkně plánovat výlety s odměnou na konci…
* Tohle se bude líbit hlavně mé ženě, ale věřím, že vás bude více. Nejkrásnější knihovny v Evropě .
* Řecko, to nejsou jen pláže a Souvlaki. Věděli jste, že Řecko je nejhornatější země Evropy? A jsou tam skvělé traily…
Tenhle ňůsletr píše ze 100 % člověk. Baví vás? 💚
Za pár korun si ho předplaťte a získejte komplet archiv a speciály…
Příroda ⛰️
* Vyšla klimatická ročenka Česka .
* Máte rádi pavouky? Mrkněte na největší pavučinu na světě . Za objevem stojí Češi.
* Díky oteplování na Island prvně dorazili komáři . Vítejte v klubu!
* Hodit se vám může (já vím, spíš ne) mapa 18,000 asteroidů v naší soustavě.
* Starat se celý život o zimní Yellowstone… Krásná životní náplň.
Nezařaditelné 🧠
* Jak podle vědců vznikají místa, kde straší ? Zajímavé čtení…
* 1,2 milionu lidí mluví s umělou inteligencí každý týden (!) o sebevraždě.
* Je vám 74 a zajímá vás, kdo z přátel dorazí na váš pohřeb? Tak nafejkujete smrt a na přátele vybafnete na pohřbu .
* Po frašce v Louvru by vás mohlo zajímat, jaké jsou nejdražší věci, které kdy byly ukradeny .
* Zajímá vás, jak vypadá jaderná fúze?
Tipy 💡
Co čtu: poslední Wired Co poslouchám: Money Maker - S&P 500 na steroidech Na co koukám: Pluribus (je to fakt dobrý!)Zajímavá appka: Omnifocus (má dlouhé roky nejoblíbenější productivity appka, ke které jsem se zase vrátil…)
Fotopozdrav 📷
Takové výhledy máme v našem druhém domově v Řecku. A můžu vám říct, že vracet se pak do české mlhy se vám fakt nechce…
Děkuji vám moc za přízeň a mějte se fajn!
This is a public episode. If you'd like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit filipmolcan.substack.com/subscribe
Popis podcastu
filipmolcan.substack.com