Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Najděte si:

Zprávy rádia Z

Rádio Z

Zpravodajství

Šéfkuchař Roman Paulus pro Rádio Z: Kdo si dneska dojde do restaurací, bude překvapen, že ty ceny jsou nižší než byly

Play

Poslechněte si podcast

25. 5. 2020

5 min

Automatický přepis podcastu

zda to České spořitelny vyplývá že útraty v restauracích během karantény meziročně klesly až o polovinu když se otevřely zahrádky Tak ten propad činil Asi 19% raketen máte už je řádově vyčísleno jakou ztrátu jste přišli A dokážete vykalkulovat u vás a zdali vám se donutit ten situace nějakým způsobem omezovat provoz nebo dokonce propouštět já jako zaměstnanec hotelu tak nejsem úplně oprávněný dávat všechny data k dispozici je to od toho máme pana ředitele nebo pana majitele ale samozřejmě Samozřejmě se toho přímo účastním a ty ztráty jsou samozřejmě veliký Těžko se dá všechno úplně přesně vyčíslit protože jsou to samozřejmě ztráty jak jak na tom disku tak na tom na tom že určitě budeme muset propustit nějaké personál protože je to situace Brosnení udržitelná Ostatně u nás hotelu který se bude na podzim zavírat z důvodu rekonstrukce Tak už se tak stalo tady v zdražením nebo naopak zlevněním abyste mě lákali zákazníky kteří samozřejmě ještě se nedá počítat že se vrátí z řad zahraničních turistů Samozřejmě ano tak se My jsme se ne jsme snížili bez toho to ani určitě nejde My jsme celou dobu teď předtím znovuotevření se snažili co nejvíce jak se toho Shaft utrhnout ve formě nějakého nějaké té rozvážky nebo krabičku jeho prodeje což se nám myslím docela úspěšně dařilo ale samozřejmě aby jsme byli konkurenceschopní tak jsme to nějakým způsobem upravovali takže myslím si že kdo si dneska dojde do restaurací tak bude překvapen tím že ty ceny jsou nižší než kdy bylyJaký lze vlastně po tom dnešním uvolnění omezení očekávat ten průběh následující sezóny nemyslíte že se tam restaurace a hotely alespoň částečně vzpamatuji nebo bude pozvolný rozjezd jak je to u vás dnes tedy kolik jste vydal Romane jídel po nějakých třicet obědu což myslím že v restauraci která byla tak dlouho zavřená tak vlastně si myslíme že že to na první den nebylo tak úplně špatný máme v okolí firmy které pořád ještě mají homosty si Takže těch Takže těch zaměstnanců v těch firmách ještě není tolik jako jako před tou karanténou a určitě se to postupem času bude zvětšovat a zvyšovat nicméněano tak ta situace je prostě složitá Takže uvidíme co to dá přinese Myslím si že ty destinace jako je Praha a tak závislé naturista.cz ne tak že to bude trvat dlouho naopak si myslím že destinace které mají šanci ukořistit v uvozovkách hodně domácích turistů tak na tom můžou být teoreticky o trochu lépe ale principiálně si myslím že hlavně v Praze mezinárodní hotely tak to bude trvat opravdu dlouho než se to zase vrátí zpátky Já jsem zmínila že jste vydržet ale myš s tím členských hvězd Takže tady toto ocenění pro každého šéfkuchaře potažmo tedy i pro Českou republiku že tak já si tohle mi je u nás je na výborné úrovni co ty letošní Já vím že se údajně udílejí vždy jen někdy kolem března jestli se nemýlím Dá se třeba ještě stihnout to že zítra přijdou a komisaři zkontroluji a že ještě se mohuletos udělat Michelin hvězdy znovu získat a bude to 7:00 no to je trošičku taková mystifikace mi z naší restauraci Alcron jsme tu hvězdičku tu jednu hvězdičku opakovaně šest let po sobě obhajovali v současné době naše restaurace toto ocenění nedrží A my budeme samozřejmě rádi když se nám ho podaří znovu získat nicméně nicméně o tom jak to ta firma Michelin má v plánu nebo jak to letos udělá já teda osobně nemám vůbec žádné informace o ni všeobecně jsou na informace hodně Skoupý to vyhlašování neproběhlo to víme ale jak to bude dál ty informace já v současné době nemáme Já doufám že se ty hvězdičky které teď v Praze jsou ty dvě podezřelé Tak když jim přivede nějaká nějaká další tak budeme určitě všichni rádi tak já Radek Kašpárek bude už brzy naším dalším hostem ve vysílání O2 ho pozdravovat Mimochodem Jaká je konkurence Mezi vámi to že v kuchaři Víte co já si myslím že my si můžeme tak jako spíš pomáhat že ho navzájem jako když budeme všichni se snažit dělat jako potřebuju gastronomy tak se můžeme navzájem nalákat i hosty Já žádnou konkurenci nevnímám Tak bylo by to myslím je škoda v zahraničí je spíš v zahraničí je spíš z běžné že ty lidi kteří se věnují nějakému jinému jednomu oboru tak spíš jako spolupracují a snažím se ten obor nějakým způsobem pozvednout tady historicky byla aspoň jsem to tak jako vnímal taková nějaká hloupá a myslím si spíš závistivá rivalita než nějaká kooperace ale myslím si že to už je za námi a řekl bych že ty vztahy mezi kuchařem a jsou více než dobrý A to je jenom dobře

Popis podcastu

Zprávy rádia Z