184 | Vojtěch Komenda | ChatGPT už nestačí: Objevte, co AI umí dnes

Poslechněte si podcast
18. 3. 2025
48 min
AI už není budoucnost. Je to současnost. A kdo ji ignoruje, brzy nebude mít co řešit.Všichni slyšíme o umělé inteligenci na každém kroku. ChatGPT si platí už téměř každý, ale skutečný potenciál AI ve firmách si stále uvědomuje jen málokdo. Firmy často končí u experimentů, které se nevyplatí. Zbytečně pak od AI odcházejí. Přitom právě teď stojíme na prahu zásadní změny. AI mění pravidla hry stejně zásadně, jako kdysi internet nebo elektřina.Proto jsem si do této epizody pozval Vojtěcha Komendu, majitele společnosti AI Excellence s.r.o., který se nasazováním umělé inteligence zabývá každý den. Vojta nejen ví, jak AI funguje, ale hlavně dokáže jasně ukázat, jak z ní prakticky těžit ve vaší firmě. Podle něj není AI jen „nová hračka“ pro IT nadšence, ale strategická nutnost, kterou firmy musí rychle pochopit a zvládnout – pokud tedy chtějí za rok či dva ještě držet krok s konkurencí.S Vojtou jsme proto probrali nejen obecné trendy, ale šli jsme přímo do praxe. Zajímalo mě, kde konkrétně AI pomáhá firmám už dnes, jak rychle se vám investice vrátí, a jaká úskalí na vás čekají. Také jsme diskutovali o tom, jestli je rozumné AI regulovat a proč Evropa nutně potřebuje vlastní silný AI model, pokud nechce v nové éře prohrát s Amerikou nebo Čínou.V epizodě tak mimo jiné zjistíte:🔸 Jak konkrétně může AI firmě ušetřit? 🔸 Proč je většina firem s ChatGPT teprve na začátku cesty? 🔸 Co jsou to multiagentní systémy a jak dokáží dramaticky zvýšit efektivitu? 🔸 Kde přesně dává nasazení AI smysl – a kde je to naopak zbytečné? 🔸 Jak rychle získat strategický náskok před konkurencí? 🔸Proč je důležité mít v Evropě vlastní AI model?Pokud jste do teď brali AI jen jako další trend, je nejvyšší čas svůj pohled změnit. Věřte mi, tahle epizoda může být jednou z těch, které výrazně ovlivní budoucnost vaší firmy. Celou epizodu najdete, stejně jako všechny další, na www.martinhurych.com/zazeh
Popis podcastu
Akcelerační podcast Martina Hurycha (https://www.martinhurych.com/)