
Za úspěchem karského sýra v Turecku stojí ruská okupace i české krávy

Když se řekne kvalitní sýr, někomu se vybaví Francie, někomu Švýcarsko nebo třeba Nizozemí. Vynikající sýr se ale vyrábí na východě Turecka, v horách a stepích při hranicích s Arménií. Ke vzniku zdejší sýrařské tradice přispělo paradoxně carské Rusko, které celou oblast na přelomu 19. a 20. století okupovalo. A na scéně se na krátko objevili i Švýcaři.
Popis podcastu
Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .