Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu

Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu

Zápisník zahraničních zpravodajů

Český rozhlas

Cestování

Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu

Obrázek epizody Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu

Poslechněte si podcast

24. 4. 2022

3 min

Češi a Němci milují pivo a fotbal, ale také podobnou kuchyni. Oba národy si oblíbily například kysané zelí, kterému se u našich sousedů říká sauerkraut. Běžně si ho spojujeme s knedlíky a masem. Farmáři ze severu Německa to ale chtějí změnit, protože samotné zelí se dobře tráví a je prý ideální třeba do salátů. A tak ho různě kombinují, třeba i s kurkumou.

Popis podcastu