![Obrázek epizody Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu](https://i.actve.net/youradio_news/tracks/5/9/59c5bb9442ae3f3ef79b0ae2ec4ca97d71b2926e.png)
Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu
![Obrázek epizody Tradiční kysané zelí s knedlíkem a pivo možná brzo nahradí třeba zelí s kurkumou nebo v medu](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/d/5/d5c9ae375aa07cb138fad18c7346e871efe9ba37.png)
Poslechněte si podcast
24. 4. 2022
3 min
Češi a Němci milují pivo a fotbal, ale také podobnou kuchyni. Oba národy si oblíbily například kysané zelí, kterému se u našich sousedů říká sauerkraut. Běžně si ho spojujeme s knedlíky a masem. Farmáři ze severu Německa to ale chtějí změnit, protože samotné zelí se dobře tráví a je prý ideální třeba do salátů. A tak ho různě kombinují, třeba i s kurkumou.