
Silný a dřevitý jenever se ve vlámském Hasseltu destiluje stále stejně jako v devatenáctém století

Gin je sice oblíbený hlavně v anglofonním světě, tento alkohol ve skutečnosti ale pochází ze zemí Beneluxu. Jeho předchůdce zvaný jenever se tam pije dodnes. Ve vlámském Hasseltu jej dokonce stále destilují technologií 19. století – tedy za pomoci parního stroje. Tamní mistr likérky letos odešel po třiceti letech do důchodu. Zpravodaje Viktor Daňka zajímalo, jak se s parní destilací sžívá jeho nástupce.
Popis podcastu
Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .