Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Proč pečou ve Skandinávii chleba s příměsí zvířecí krve?

Proč pečou ve Skandinávii chleba s příměsí zvířecí krve?

Obrázek epizody Proč pečou ve Skandinávii chleba s příměsí zvířecí krve?

Poslechněte si podcast

5. 5. 2021

3 min

Knäckebröd, tedy skandinávský křupavý chleba, je v Česku známý už řadu let. Neobvyklých druhů pečiva ovšem ze severu Evropy pochází více. Ve švédské oblasti Höga Kusten na pobřeží Botnického zálivu se peče i takzvaný tunnbröd, tedy tenký chléb. Redaktor Jakub Lucký se vydal do nejstarší továrny na toto pečivo.

Popis podcastu

Každý týden přinášíme hodinku reportáží o místech exotických i blízkých – vždy ale něčím zvlášť zajímavých, reportáže o málo známé historii. Nabízíme nové pohledy na známé dějiny, povídání o obdivuhodných příbězích a osudech, a to doslova ze všech koutů planety.

Všechny díly podcastu Zápisník zahraničních zpravodajů můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .