Stravování z pohledu ekonoma udržitelného rozvoje Ondřeje Kolínského. Výroba jídla a zásobovací řetězce s ní spojené tvoří zhruba čtvrtinu celkových emisí skleníkových plynů, za které může člověk. Společně s doktorandem udržitelného rozvoje z pražské VŠE jsme rozplétali komplexní výrobní řetězce lidského jídla abychom si ujasnili, co je největším problémem, jakým způsobem probíhá změna a jakou roli v celém procesu hrají peníze. Ondřej nám prozradil, jaký způsob stravování je ten nejudržitelnější a zahrál si s námi myšlenkovou hru „Jaké by to bylo, kdyby sója párek vládl světu?“. Pojďte si hrát s námi. Moderuje Max Odráška.
Stravování z pohledu ekonoma udržitelného rozvoje Ondřeje Kolínského. Výroba jídla a zásobovací řetězce s ní spojené tvoří zhruba čtvrtinu celkových emisí skleníkových plynů, za které může člověk. Společně s doktorandem udržitelného rozvoje z pražské VŠE jsme rozplétali komplexní výrobní řetězce lidského jídla abychom si ujasnili, co je největším problémem, jakým způsobem probíhá změna a jakou roli v celém procesu hrají peníze. Ondřej nám prozradil, jaký způsob stravování je ten nejudržitelně...
Podpořte nás na: www.buymeacoffee.com/vysilac. Od listopadu 2020 dáváme prostor lokálním společenským tématům a lidem, kteří jim rozumí. Podcast vzniká ve spolupráci s Radiem 1. Moderují Josef Lamken, Anežka Lindaurová, Julia Pátá, Laura Plačková, Anna Portešová a Františka Tranová. Znělka a edit Jonáš Kucharský.