Jíst, či nejíst? Trend bezmasého stravování je čím dál tím víc rozšířený. Už jste si někdy položili otázku, jestli omezit nebo zcela nejíst masné výrobky? Jsme pořád tak masožraví, jak se říká? Maso je v posledních desetiletích pod tlakem médií i veřejnosti. Kdo tento zápas vyhrává? Odráží se na kvalitě masa? A potřebujeme vůbec ještě maso ve 21. století?
Vyzpovídali jsme Ing. Roberta Gála, Ph.D., ředitele Ústavu technologie potravin Fakulty technologické.
První univerzitní podcast, který polidšťuje akademický a vědecký svět Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Všehochuť pořadů odráží příběhy, které se na univerzitě denně odehrávají. Někdy rozhovor s významným vědcem nebo zajímavým akademikem, jindy inspirativní povídání o životě s našimi absolventy, příště třeba studentské tlachání u piva. Kromě pravidelných relací tu objevíte i pořady, jejichž život trvá jen pár týdnů, to ale neznamená, že nestojí za to ho žít.