Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody HOMO ACADEMICUS #18 | Exploring Kenyan Cuisine and Food Science with Erick Omodho Okelo

HOMO ACADEMICUS #18 | Exploring Kenyan Cuisine and Food Science with Erick Omodho Okelo

Obrázek epizody HOMO ACADEMICUS #18 | Exploring Kenyan Cuisine and Food Science with Erick Omodho Okelo

UTButebe

Poslechněte si podcast

Dnes

26 min

In this episode, we talk with Erick Omodho Okelo, a PhD student in Chemistry, Technology, and Analysis of Food at the Faculty of Technology. Erick shares what his name means in the Kenyan language, gives us a glimpse into life in Kenya, and explains what motivated him to study in the Czech Republic after receiving the prestigious scholarship for his Master’s in Belgium.

We dive into his research on lipid oxidation, the health benefits of different foods, and his dream of building a healthier population. Erick also reflects on cultural identity, traditional Kenyan cuisine, and the healthiest foods from his home country.

Are you ready? Let's go!

Popis podcastu

První univerzitní podcast, který polidšťuje akademický a vědecký svět Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Všehochuť pořadů odráží příběhy, které se na univerzitě denně odehrávají. Někdy rozhovor s významným vědcem nebo zajímavým akademikem, jindy inspirativní povídání o životě s našimi absolventy, příště třeba studentské tlachání u piva. Kromě pravidelných relací tu objevíte i pořady, jejichž život trvá jen pár týdnů, to ale neznamená, že nestojí za to ho žít.