Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 39: Trime Podcast #39 - Proč BIO nestačí - kvalitní maso bez kompromisů, rozhovor s pastevním farmářem Karlem Kalným

39: Trime Podcast #39 - Proč BIO nestačí - kvalitní maso bez kompromisů, rozhovor s pastevním farmářem Karlem Kalným

Obrázek epizody 39: Trime Podcast #39 - Proč BIO nestačí - kvalitní maso bez kompromisů, rozhovor s pastevním farmářem Karlem Kalným

Poslechněte si podcast

19. 11. 2024

1 hod 40 min

Proč je veganství ideologický omyl a kdy nám maso může škodit? A proč u masa certifikace BIO nestačí? V novém díle Trime podcastu se zaměříme na význam regenerativního zemědělství, zdraví půdy a zvířat, a vliv těchto faktorů na kvalitu potravin a lidské zdraví. Naším hostem je zkušený pastevní farmář a propagátor regenerativní pastvy v Česku, Karel Kalný, který sdílí, proč je péče o půdu klíčová. Půda totiž není neomezená a její zdraví se promítá do celého ekosystému. Když se staráme o půdu, vznikají kvalitní podmínky pro chov zvířat a následně i kvalitní potraviny. V rozhovoru se dotkneme rozdílů mezi konvenčním, bio a pastevním chovem. Překvapivě, ne každá bio farma musí být v pořádku s ohledem na udržitelnost a ne každá konvence musí být nutně špatným systémem. Důležitý je přístup, jako je například minimalizace orby a ochrana mikroorganismů a hub v půdě, které následně chrání a obnovují půdu, zlepšují kvalitu potravin a podporují přirozený ekosystém. Dotkneme se problematiky dusíku v půdě, odolnosti půdy v bezorném hospodářství a zejména pak specifik chovu kuřat a hovězího masa z Mitrova. Jak konkrétně regenerativní způsoby pěstování podporují přirozený koloběh živin, minimalizují potřebu chemie a přispívají k udržitelnosti? Tento díl je určen všem, kdo se zajímají o kvalitní potraviny, etické zemědělství a dlouhodobě udržitelné přístupy k přírodě, ale také příznivcům výživových směrů jako je vegetariánství a veganství. I tyto směry totiž přinášejí své oběti – to, že neobsahují maso, ještě neznamená, že jsou bez následků. 🔻 Co se v podcastu #39 dozvíte: 🔻   - Co je regenerativní zemědělství? - Problematika dusíku v půdě   - Rozdíl mezi kuřaty z konvenčního chovu, bio chovu a pastevního chovu - Hovězí maso z Mitrova - způsob chovu a vliv na nutriční složení masa  - Regenerativní hospodářství vs. intenzivního obdělávání půdy - Živočišná produkce - situace v ČR  _______________________________________________ ➡️  Karla Kalného najdete na:  https://mitrovsky.com/ Podcast Tráva na talíři - https://spoti.fi/3Al1dxi 🔎 Kde můžete najít další užitečné informace?  ► Odebírejte náš pravidelný newsletter nebo sledujte náš blog  https://trime.cz/blogs/news 🔥 Odebírejte náš YouTube kanál / @mytrime  🎙️ Poslechněte si naše podcasty také na těchto platformách:  Spotify: https://sptfy.com/KgZC Apple podcast: https://buff.ly/3azD7BA 🔗 Sledujte nás na sociálních sítích: Instagram:   / cztrime   Facebook:   / cztrime   LinkedIn: / mytrime  #zemedelstvi  #udrzitelnost  #vegan #Podcast #Trime  ℹ️ Poslechem tohoto podcastu berete na vědomí a souhlasíte s tím, že tento podcast slouží pouze k zábavním účelům. Žádné informace a názory, které zde zazněly, nepředstavují radu. Jedná se pouze o osobní názory účinkujících a v žádném případě nemohou sloužit k diagnostickým, preventivním, léčebným, zdravotním nebo lékařským účelům, a to i přes to, že někteří účinkující osoby mohou být specialisty na dané téma. Informace poskytnuté v jednotlivých dílech podcastu jsou aktuální ke dni vydání příslušného dílu a s postupem času se jejich pravdivost a aktuálnost může měnit. To, jak naložíte s informacemi sdělovanými v tomto podcastu, zcela záleží na Vašem osobním úsudku a vůli; sdělované informace mají pouze motivovat posluchače k tomu, aby se řídili vlastním rozhodnutím v oblasti zdraví, zdravotní péče a stravování, které by mělo být učiněno ve spolupráci s odborným poskytovatelem zdravotních služeb. Před tím, než se rozhodnete užít jakýkoliv doplněk stravy, produkt či vyzkoušet metodu diskutovanou v tomto podcastu, nebo pokud máte zdravotní obtíže nebo dotazy týkající se Vašeho zdravotního stavu, kontaktujte svého poskytovatele zdravotních služeb či svůj zdravotní stav zkonzultujte s jiným odborníkem a vždy pozorně čtěte příbalovou informaci. Berete na vědomí, že poskytované informace nejsou informacemi oficiálně zveřejněnými Evropským úřadem pro bezpečnost potravin ani jiným obdobným orgánem. Neneseme žádnou odpovědnost za případnou újmu, která Vám vznikne v důsledku nesprávného naložení se sdělenými informacemi. Souhlasíte s tím a zavazujete se, že proti nám nebudete vznášet žádné nároky související s újmou, která Vám případně vznikla špatným naložením s touto informací. Pokud s tímto prohlášením nesouhlasíte, prosíme přestaňte náš podcast neprodleně poslouchat a odebírat. Pokud budete mít jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte se na nás obrátit.

Popis podcastu

Trime je první ryze český startup s vlastní výrobou prémiových výživových doplňků pro prevenci chorob a celkové zdraví člověka. Soustředí se na kvalitu a účinnost zvolených ryze přírodních surovin i kontrolu nad výrobním procesem bez plnidel a příměsí. Ve vlastním podcastu se formou rozhovorů s odborníky věnujeme tematice zdraví, výživy, suplementace, pohybu či spánku. Základním kamenem filozofie Trime je výroba prostřednictvím nejpokročilejších technologií dle vlastních přísných standardů – ty zákonné naší vizi nedostačují. Pro Trime zkratky ke zdraví neexistují, všechny produkty tvoříme na území EU, na základě vlastního důkladného výzkumu a ve spolupráci s odborníky. Trime, to je kvalita až do poslední molekuly.