Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Regenerativní zemědělství konečně najde podporu? Ceny hovězího a pravda o kvalitě potravin.

Regenerativní zemědělství konečně najde podporu? Ceny hovězího a pravda o kvalitě potravin.

Obrázek epizody Regenerativní zemědělství konečně najde podporu? Ceny hovězího a pravda o kvalitě potravin.

Poslechněte si podcast

Dnes

1 hod 24 min

V dnešním zimním speciálu podcastu Tráva na talíři jsme se s Karlem sešli v jeho novém bistru, pěkně v teple u kamen, abychom probrali aktuální dění na trhu s masem i novinky ze Statku Mitrov.

Řešíme, proč ceny živých zvířat letí raketově vzhůru, bavíme se o kvalitě surovin a michelinských restauracích, probíráme aktuality v boji s úředníky kolem „mobilního kurníku“. V druhé polovině se věnujeme zdraví a vědě a máme radost z první oficiální podpory regenerativního zemědělství v USA. A nakonec se ponoříme do nutričních hodnot zdravých potravin – vysvětlíme si rozdíl mezi Omega-3 a Omega-6 mastnými kyselinami a proč je poměr 1:1 v pastevním mase klíčový pro naše zdraví.

Věděli jste, že hovězí může být v tomto ohledu srovnatelné se severským divokým lososem?

Sledujte nás pro hlubší vhled do světa opravdového jídla!

Popis podcastu

Povídání o jídle, jeho produkci, udržitelnosti, zdravé výživě a všem, co souvisí s cestou jídla od trávy až po váš prázdný talíř.