
Regenerativní hospodaření - v čem spočívá a jaké jsou výhody?

Poslechněte si podcast
28. 4. 2024
43 min
Produkce potravin by měla zajistit nejen zdravé nebo opravdové potraviny, ale měla by být zároveň udržitelná. To je základní myšlenka regenerativního hospodaření. V čem regenerativní hospodaření spočívá, jaké jsou jeho výhody a nevýhody v porovnání s konvenčním přístupem? Jak je to s ekonomikou? Nepřijde farmář o své zisky, když se rozhodne začít hospodařit regenerativně? Nejen tato témata jsme diskutovali s Rostislavem Mátlem, předsedou Spolku pro regenerativní zemědělství.
Pokud vás daná tematika zaujala, více se o diskutovaných tématech a firmách dozvíte na následujících odkazech:
Spolek pro regenerativní zemědělství
DVP Agro
Pekařství Řečice
Mitrovsky Angus
Popis podcastu
Povídání o jídle, jeho produkci, udržitelnosti, zdravé výživě a všem, co souvisí s cestou jídla od trávy až po váš prázdný talíř.