
Zrejúci syr vonia alebo zapácha? Vedci ukázali, či sú vône vrodené

O epizodě podcastu
Smradľavé syry, zapáchajúce mäso, prenikavé vône. Niektoré veci nám páchnu, iné považujeme za lahôdky. Otázkou ale vždy bolo, či to máme v sebe biologicky zakódované, alebo podobné pachové preferencie sú len spoločenským a kultúrnym nánosom.
Teraz to zisťovali vedci a v novej štúdii priniesli predbežnú odpoveď.
Iný tím sa zase pozrel, čo robia s našimi mozgami chudoba a kriminalita.
Viac sa dozviete v podcaste TECH_FM.
Smradľavé syry, zapáchajúce mäso, prenikavé vône. Niektoré veci nám páchnu, iné považujeme za lahôdky. Otázkou ale vždy bolo, či to máme v sebe biologicky zakódované, alebo podobné pachové preferencie sú len spoločenským a kultúrnym nánosom. Teraz to zisťovali vedci a v novej štúdii priniesli predbežnú odpoveď. Iný tím sa zase pozrel, čo robia s našimi mozgami chudoba a kriminalita. Viac sa dozviete v podcaste TECH_FM.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Popis podcastu
TECH_FM je program propagujúci vedu a nové technológie. Vzniká v spolupráci Tech.sme.sk a Rádia_FM a znie naživo v rozhlase každý štvrtok po 15:00. Záznam nájdete vždy aj na tech.sme.sk alebo podcasty.sme.sk