
#40 Adam Dostál: Cesta udržitelnosti – hmyz jako potravina budoucnosti a vášeň v podnikání

O epizodě podcastu
Adam Dostál je zakladatelem společnosti GRIG, která se zabývá výrobou potravin z jedlého hmyzu.
Na to, kolik mu je let, je minimálně v byznysových měřítkách hodně úspěšný – a energie a vášně do podnikání i života celkově má víc než dost.
Povídáme si o tom, jaké byly jeho podnikatelské začátky , co by poradil těm, kteří s podnikáním začínají, a jak rozpracoval přes 300 podnikatelských nápadů.
Ptám se ho ale i na to, jaké výzvy ho potkaly v posledních letech a čím se můžou inspirovat lidi, kteří už podnikají delší dobu.
Bavíme se o tom, jak se dostal k práci s hmyzem (a jak dopadla kobylka na letním táboře), jestli je hmyz potravinou budoucnosti a jaké jsou benefity cvrččího proteinu. Zajímá mě i „humánnost“ hmyzího průmyslu.
A protože úspěch v podnikání (ale i v jakékoliv jiné kariéře) z velké části stojí na tom, jak se my sami každý den cítíme, nedalo mi to a ptal jsem se i na témata jako jsou:
- práce s energií, se stresem a s pozorností,
- denní rituály,
- produktivita,
- důležitost toho, kým jsme obklopeni,
- posouvání svých hranic,
a další oblasti osobního rozvoje.
Odkazy
- grig.cz (využijte kupon „svojicestou“ pro získání 15% slevy na celý sortiment)
- snakk.cz
- Projekt Larvaa