Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #40 Adam Dostál: Cesta udržitelnosti – hmyz jako potravina budoucnosti a vášeň v podnikání

#40 Adam Dostál: Cesta udržitelnosti – hmyz jako potravina budoucnosti a vášeň v podnikání

Obrázek epizody #40 Adam Dostál: Cesta udržitelnosti – hmyz jako potravina budoucnosti a vášeň v podnikání

Poslechněte si podcast

27. 7. 2022

1 hod 13 min

O epizodě podcastu

Adam Dostál je zakladatelem společnosti GRIG, která se zabývá výrobou potravin z jedlého hmyzu. Na to, kolik mu je let, je minimálně v byznysových měřítkách hodně úspěšný – a energie a vášně do podnikání i života celkově má víc než dost. Povídáme si o tom, jaké byly jeho podnikatelské začátky, co by poradil těm, kteří s podnikáním začínají, a jak rozpracoval přes 300 podnikatelských nápadů. Ptám se ho ale i na to, jaké výzvy ho potkaly v posledních letech a čím se můžou inspirovat lidi, kteří už podnikají delší dobu. Bavíme se o tom, jak se dostal k práci s hmyzem (a jak dopadla kobylka na letním táboře), jestli je hmyz potravinou budoucnosti a jaké jsou benefity cvrččího proteinu. Zajímá mě i „humánnost“ hmyzího průmyslu. A protože úspěch v podnikání (ale i v jakékoliv jiné kariéře) z velké části stojí na tom, jak se my sami každý den cítíme, nedalo mi to a ptal jsem se i na témata jako jsou: práce s energií, se stresem a s pozorností, denní rituály, produktivita, důležitost toho, kým jsme obklopeni, posouvání svých hranic, a další oblasti osobního rozvoje. Odkazy grig.cz (využijte kupon „svojicestou“ pro získání 15% slevy na celý sortiment) snakk.cz Projekt Larvaa

Adam Dostál je zakladatelem společnosti GRIG, která se zabývá výrobou potravin z jedlého hmyzu.

Na to, kolik mu je let, je minimálně v byznysových měřítkách hodně úspěšný – a energie a vášně do podnikání i života celkově má víc než dost.

Povídáme si o tom, jaké byly jeho podnikatelské začátky , co by poradil těm, kteří s podnikáním začínají, a jak rozpracoval přes 300 podnikatelských nápadů.

Ptám se ho ale i na to, jaké výzvy ho potkaly v posledních letech a čím se můžou inspirovat lidi, kteří už podnikají delší dobu.

Bavíme se o tom, jak se dostal k práci s hmyzem (a jak dopadla kobylka na letním táboře), jestli je hmyz potravinou budoucnosti a jaké jsou benefity cvrččího proteinu. Zajímá mě i „humánnost“ hmyzího průmyslu.

A protože úspěch v podnikání (ale i v jakékoliv jiné kariéře) z velké části stojí na tom, jak se my sami každý den cítíme, nedalo mi to a ptal jsem se i na témata jako jsou:

  • práce s energií, se stresem a s pozorností,
  • denní rituály,
  • produktivita,
  • důležitost toho, kým jsme obklopeni,
  • posouvání svých hranic,

a další oblasti osobního rozvoje.

Odkazy

Popis podcastu

(Dříve Mindset Upgrade Podcast) Jak se rozvíjet, jít svojí jedinečnou životní cestou a přemýšlet o věcech jinak, než je běžné. Bavíme se s inspirativními hosty o seberozvoji, spiritualitě, podnikání, zdraví a dalších tématech, která zrovna připlují. www.aoravit.cz/podcast