Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Když mi zavolali, že mám Nobelovu cenu, telefon jsem nejdřív nezvedl, vzpomíná vědec Kobilka

Když mi zavolali, že mám Nobelovu cenu, telefon jsem nejdřív nezvedl, vzpomíná vědec Kobilka

Obrázek epizody Když mi zavolali, že mám Nobelovu cenu, telefon jsem nejdřív nezvedl, vzpomíná vědec Kobilka

Poslechněte si podcast

13. 5. 2023

23 min

O epizodě podcastu

Díky tomuto objevu lépe rozumíme jedné z hlavních metod komunikace buněk v těle.

Všechny díly podcastu Studio Leonardo můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
V roce 2012 získal profesor Stanfordovy univerzity s českými kořeny Brian Kobilka Nobelovu cenu v oboru chemie za svůj výzkum receptorů spřažených s G proteinem – o titul se podělil se svým mentorem Robertem Lefkowitzem. Oba se zasloužili o to, že lépe rozumíme jedné z hlavních metod komunikace v těle. Receptory totiž zprostředkovávají přenos informací do nitra buňky, což je pak zásadní pro chod jednotlivých orgánů a tkání, stejně tak i pro rychlé reakce na vnější podněty.Všechny díly podcastu Studio Leonardo můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

Popis podcastu

Rozhovor s osobnostmi ze světa vědy. (Pořad se již nevysílá)

Všechny díly podcastu Studio Leonardo můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .