Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Biotechnologie by mohla přinést ekologicky přívětivější variantu bílkového proteinu

Biotechnologie by mohla přinést ekologicky přívětivější variantu bílkového proteinu

Obrázek epizody Biotechnologie by mohla přinést ekologicky přívětivější variantu bílkového proteinu

Poslechněte si podcast

5. 3. 2022

4 min

O epizodě podcastu

Vaječný bílek je jednou z nejdůležitějších proteinových komponent potravinářské výroby. První hodnocení environmentálních dopadů výroby bílkového proteinu - ovalbuminu - s pomocí vláknité houby Trichoderma reesei ukazuje, že ovalbumin vytvářený fermentující houbou redukuje nutnost využití půdy o téměř 90 procent a snižuje množství vypouštěných skleníkových plynů o 31 až 55 procent oproti produkci na bázi živočišné.

Vaječný bílek je jednou z nejdůležitějších proteinových komponent potravinářské výroby. První hodnocení environmentálních dopadů výroby bílkového proteinu - ovalbuminu - s pomocí vláknité houby Trichoderma reesei ukazuje, že ovalbumin vytvářený fermentující houbou redukuje nutnost využití půdy o téměř 90 procent a snižuje množství vypouštěných skleníkových plynů o 31 až 55 procent oproti produkci na bázi živočišné.

Popis podcastu

Soucitně je portál soucitného přístupu ke zvířatům, etického spotřebitelství, veganství a aktivismu. Najdete zde audio verze článků a časem možná i něco víc.