
Biotechnologie by mohla přinést ekologicky přívětivější variantu bílkového proteinu

O epizodě podcastu
Vaječný bílek je jednou z nejdůležitějších proteinových komponent potravinářské výroby. První hodnocení environmentálních dopadů výroby bílkového proteinu - ovalbuminu - s pomocí vláknité houby Trichoderma reesei ukazuje, že ovalbumin vytvářený fermentující houbou redukuje nutnost využití půdy o téměř 90 procent a snižuje množství vypouštěných skleníkových plynů o 31 až 55 procent oproti produkci na bázi živočišné.
Vaječný bílek je jednou z nejdůležitějších proteinových komponent potravinářské výroby. První hodnocení environmentálních dopadů výroby bílkového proteinu - ovalbuminu - s pomocí vláknité houby Trichoderma reesei ukazuje, že ovalbumin vytvářený fermentující houbou redukuje nutnost využití půdy o téměř 90 procent a snižuje množství vypouštěných skleníkových plynů o 31 až 55 procent oproti produkci na bázi živočišné.
Popis podcastu
Soucitně je portál soucitného přístupu ke zvířatům, etického spotřebitelství, veganství a aktivismu. Najdete zde audio verze článků a časem možná i něco víc.