Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody (106**) Kde jsi? Doma?

Poslechněte si podcast

19. 12. 2018

2 min

O epizodě podcastu

DNES Já jsem. Ty jsi. On/ona je. VČERA Já jsem byl. Ty jsi byl. ZÍTRA Já budu. Ty budeš. Ahoj! Jak se máš? Dnes mám pro tebe dialog. Je sobota. Adam a Pepa si povídají. Pepa je doma a Adam …

The post (106**) Kde jsi? Doma? appeared first on slowczech .

DNES Já jsem. Ty jsi. On/ona je.
VČERA Já jsem byl. Ty jsi byl.
ZÍTRA Já budu. Ty budeš.

Ahoj! Jak se máš? Dnes mám pro tebe dialog.
Je sobota. Adam a Pepa si povídají. Pepa je doma a Adam je v práci, protože má hodně práce.  Tak jedeme na to!

Adam: Ahoj, kde jsi ?

Pepa: Jsem doma.

A: Fakt? Ty jsi doma?

P: Ano, jsem doma.

A: Proč jsi doma?

P: A proč ne! Né, hehe. Jsem doma, protože ne jsem v práci.

A: Hm. To je logické! A ty ne jsi v práci? Kde jsi?

P: Ne, ne jsem v práci. Jsem doma.

A: Jé, to se máš! Já jsem v práci.

P: Ty jsi v práci? Ajéje. Ale dnes je sobota.

A: Já vím, že dnes je sobota. Ale bohužel jsem v práci.  Mám hodně práce.

P: Ty máš hodně práce? A včera jsi byl taky v práci?

A: Ano, včera jsem byl taky v práci.

P: Proč jsi byl včera v práci?

A: No jak říkám! Protože mám hodně práce!

P: A zítra také budeš v práci?

A: Né, naštěstí ne. Zítra nebudu v práci.

P: To je fajn, že zítra nebudeš v práci. Zítra je neděle! Pojedeme někam na kole?

A: Super nápad! Tak pojedeme někam na kole.

Tak, to byl dnešní rozhovor. Doufám, že se vám líbil.
A přeji vám krásný den.

©SlowCZECH, Vaše Eliška

*Please, note, the Czech word order is not strict. So if you learnt a sentence in some way and I say it in another way, don’t worry, you have learnt correct sentence Just another word-order-way. We can say for ex:
A zítra také budeš v práci? A budeš v práci také zítra? A budeš také zítra v práci?

Music credit
Title: Venice Beach
Artist: Topher Mohr and Alex Elena
Download: https://www.youtube.com/audiolibrary/…

The post (106**) Kde jsi? Doma? appeared first on slowczech .

Popis podcastu

Tired of textbooks and grammar drills? This is the Czech podcast for thoughtful adults who want to speak real Czech… the kind you actually hear in daily life. Listen to episodes in slow Czech with authentic stories and conversations that help you immerse through comprehensible input, just like in our Immersion Program. Or join English episodes on mindset and confidence, guiding you to finally use Czech naturally and fearlessly. Since 2016, we’ve helped thousands of learners move from studying to speaking through our 1:1 lessons, Immersion Programs, self-paced courses, YouTube videos and this podcast. If you’re looking for how to learn Czech (and speak it!), a podcast to learn Czech naturally, or want to live the language, you’ve found your place. Because this isn’t textbook Czech… it’s real life in Czech.