Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody (105***) Stěhování do Brna

Poslechněte si podcast

6. 10. 2018

4 min

Ahoj, jak se máš? Dnes mám pro Tebe dialog/rozhovor o stěhování z Brazílie do Brna

Katka: Jé, ahoj Simčo, co děláš v Brně? Já jsem myslela, že žiješ v Brazílii.

Simča: Ahoj Katko, no, už ne. Zrovna jsem se přestěhovala .

Katka: Opravdu? Ty ses přestěhovala? No to je úžasný !

Simča: Viď! Já vím, že to je úžasný . Je to moc dobrý rozhodnutí. Už dlouho jsem totiž přemýšlela o tom, že se zase přestěhuju /i zpátky do Brna.

Katka: A proč ses přestěhovala zpátky do Brna zrovna teď, v říjnu? Co je to za nápad? V Brazílii je teplo a ty se stěhuješ do studený ho Brna?

Simča: Hehe, to máš pravdu. Ale už je to tak. Přestěhovala jsem se do studený ho Brna, protože jsem se zapsala znovu na univerzitu. A kurz mi začal teď v říjnu. Bude ze mě lektorka španělštiny.

Katka: Týjovka, Simča se zapsala znovu na univerzitu! To jsou novinky! Jak dlouho budeš chodit do školy? A je to denní studium ?

Simča: Né, kdepak. Není to denní studium. Je to dálkový studium . Jenom na rok. Chodím tam jednou za týden a k tomu mám práci.

Katka: Takže pracuješ a studuješ naráz! Ty jsi ale dobrá! A tvůj manžel zůstal v Brazílii nebo se přestěhoval s tebou?

Simča: Nezůstal sám v Brazílii. Samozřejmě, že se přestěhoval se mnou. Česko má moc rád. A Brno ještě víc.

Katka: Hehe, to se nedivím, že Brno má rád. Já Brno přímo zbožňuju /i. Hele. dej vědět, až budeš mít čas. Zajdeme na jedno (= pivo).

Simča: Jasně, dám vědět, až budu mít čas. Třeba někdy příští týden, co ty na to?

Katka: Jo, to by šlo. To mám čas. Tak čáu!

Vaše Eliška, ©SlowCZECH

Denní studium = klasické studium na univerzitě, od pondělí do pátku.

Dálkové studium = lidé pracují a chodí do školy většinou 2x za měsíc v pátek nebo v sobotu nebo 1x za měsíc v pátek a v sobotu.

“Zajdeme na jedno” = znamená, že půjdeme do baru na jedno pivo, nebo dvě.

The post (105***) Stěhování do Brna appeared first on slowczech .

Popis podcastu

Tired of textbooks and grammar drills? This is the Czech podcast for thoughtful adults who want to speak real Czech… the kind you actually hear in daily life. Listen to episodes in slow Czech with authentic stories and conversations that help you immerse through comprehensible input, just like in our Immersion Program. Or join English episodes on mindset and confidence, guiding you to finally use Czech naturally and fearlessly. Since 2016, we’ve helped thousands of learners move from studying to speaking through our 1:1 lessons, Immersion Programs, self-paced courses, YouTube videos and this podcast. If you’re looking for how to learn Czech (and speak it!), a podcast to learn Czech naturally, or want to live the language, you’ve found your place. Because this isn’t textbook Czech… it’s real life in Czech.