Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody (100**) Hudební nadání

Poslechněte si podcast

17. 8. 2018

2 min

Hraješ na hudební nástroj? Máš hudební nadání? Nadání neboli talent.

Hudba se prý něco, co se nedá naučit. Prý… = lidé říkají. Hudební nadání je prý něco, s čím se člověk narodí. Co myslíš?

Když mi bylo šest let, začala jsem hrát na klavír. Chodila jsem do ZUŠky = základní umělecké školy. Ze začátku mě to nebavilo. Hraní bylo těžké. Klavír jsem neměla ráda. Ale nakonec jsem vydržela. A hrála jsem až do svých 19 let, kdy jsem odešla na univerzitu. Skončila jsem tedy po 13 letech hry.

Také jsem hrála na kytaru. V ZUŠce jsem se naučila více než jen brnkat akordy. Brnkat, tedy dotýkat se strun kytary a tvořit zvuky. Je to takové lidové slovo. Bylo to opravdu fajn. Bavilo mě to. Také už jsem byla starší.

No a pozor! Snad jako každé dítě jsem také ve škole hrála na flétnu. Flétna je asi základ veškerého hudebního vzdělání. Minimálně v České republice.

Myslím si, že nejdůležitější je vydržet. Nevzdávat se. A vydržet.

*ZUŠka , co je to? Základní umělecká škola je škola, kam děti chodí odpoledne po škole. Je to škola aktivit – ne jen klavír, kytara, violoncello apod, ale také keramika, divadlo a tanec. Za kurzy se platí, škola pořádá koncerty a spousty aktivit. Je to skvělé místo pro rozvoj dítěte, tedy tak to vidím já a tak si to já osobně pamatuji

Krásný den,
Vaše Eliška
© SlowCZECH

The post (100**) Hudební nadání appeared first on slowczech .

Popis podcastu

Tired of textbooks and grammar drills? This is the Czech podcast for thoughtful adults who want to speak real Czech… the kind you actually hear in daily life. Listen to episodes in slow Czech with authentic stories and conversations that help you immerse through comprehensible input, just like in our Immersion Program. Or join English episodes on mindset and confidence, guiding you to finally use Czech naturally and fearlessly. Since 2016, we’ve helped thousands of learners move from studying to speaking through our 1:1 lessons, Immersion Programs, self-paced courses, YouTube videos and this podcast. If you’re looking for how to learn Czech (and speak it!), a podcast to learn Czech naturally, or want to live the language, you’ve found your place. Because this isn’t textbook Czech… it’s real life in Czech.