Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody (084**) Evropský roaming

Poslechněte si podcast

12. 6. 2017

3 min

Tak hurá, konečně!

Začal nám evropský roaming. Co to je? To znamená, že můžeme posílat smsky, volat a být na internetu v celé Evropské Unii. A cena se nezmění. Cena tarifu je stejná – ať jsem v Česku, ve Finsku nebo v Německu.

Já jsem si hned tento evropský roaming zkusila. Můj francouzský operátor s ním začal dříve. Přiletěla jsem do Česka v půlce května. A přišla mi smska od mého operátora: že mohu volat, psát a “internetovat” v Česku za mou francouzskou cenu. Nejdříve jsem měla strach. Nechtěla jsem platit stovky eur za pár mega internetu.

Naštěstí opravdu – mohla jsem z francouzského čísla volat svým rodičům, být v Česku a neplatit za roaming. Úžasné! Skvělé! Parádní!

Myslím, že je to krok dobrým směrem. Svět je otevřenější a otevřenější. Mohu žít v Německu s italským přítelem, jíst francouzské palačinky, dát si sushi se svou nejlepší kamarádkou, která pochází z Gruzie,… mohu mít japonský telefon, jet americkým autem na víkend do Polska, kde zaplatím eurem,… a při tom všem mohu zavolat svému českému bratrovi. A nemusím přemýšlet, kolik mě těch 5 minut bude stát.

Už jste využili této nové příležitosti? Kdy? Kde? Jak?

Vaše Eliška

© SlowCZECH

The post (084**) Evropský roaming appeared first on slowczech .

Popis podcastu

Tired of textbooks and grammar drills? This is the Czech podcast for thoughtful adults who want to speak real Czech… the kind you actually hear in daily life. Listen to episodes in slow Czech with authentic stories and conversations that help you immerse through comprehensible input, just like in our Immersion Program. Or join English episodes on mindset and confidence, guiding you to finally use Czech naturally and fearlessly. Since 2016, we’ve helped thousands of learners move from studying to speaking through our 1:1 lessons, Immersion Programs, self-paced courses, YouTube videos and this podcast. If you’re looking for how to learn Czech (and speak it!), a podcast to learn Czech naturally, or want to live the language, you’ve found your place. Because this isn’t textbook Czech… it’s real life in Czech.