
Elsa Šebková: Systém syntropického zemědělství se od základů inspiruje přírodními procesy

Poslechněte si podcast
2. 12. 2024
46 min
V poslední době se klade v Evropě i jiných oblastech světa u zemědělského hospodaření čím dál větší důraz na životní prostředí. Způsob produkce potravin, který do maximální míry využívá přírodních procesů bez použití vnějších vstupů, je syntropické zemědělství. Tento styl zemědělské výroby je rozšířen primárně v Latinské Americe a Africe, ale postupně se jím začínají zabývat i zemědělci v Evropě. Jaké jsou hlavní odlišnosti syntropického zemědělství od regenerativního zemědělství? V čem pro syntropickému zemědělství pomáhá sukcese? A jak život Elsy Šebkové změnila návštěva Latinské Ameriky?
Popis podcastu
Pro přiblížení reality a každodenního života sedláků veřejnosti jsme se rozhodli vytvořit podcast Sedláci v éteru. Podcast jsme založili na rozhovorech se členy ASZ ČR a odborníky v oblasti zemědělství, životního prostředí potravinářství nebo gastronomie, jelikož oni mohou nejlépe zprostředkovat současnost sedlačení u nás.