
17. Petr a Honza Cihlářovi: Když je med správně skladovaný, jeho kvalita neklesá a může mít nekonečné datum spotřeby

Med lidé jedí už od pravěku, ale komerční včelaření u nás dnes moc rozšířené není. Pro rodinu Cihlářových z Kopeče nedaleko Prahy je výroba medu možností uživit se na výměře kolem padesáti hektarů. Petr Cihlář a jeho syn Honza přiblížili, co všechno včelaření s více než tisícem včelstev obnáší. Proč je med jednou z nejfalšovanějších potravin? Jaká forma marketingu se ukázala Cihlářovým jako nejlepší? A co včely a řepka?
Popis podcastu
Pro přiblížení reality a každodenního života sedláků veřejnosti jsme se rozhodli vytvořit podcast Sedláci v éteru. Podcast jsme založili na rozhovorech se členy ASZ ČR a odborníky v oblasti zemědělství, životního prostředí potravinářství nebo gastronomie, jelikož oni mohou nejlépe zprostředkovat současnost sedlačení u nás.