Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Desetiminutovka #146: „Chtěla jsem být doktorkou.“ Studentka architektury a učitelství na ČVUT Kateřina Drapáková o romském sebevědomí a komunitě romských studentů

Desetiminutovka #146: „Chtěla jsem být doktorkou.“ Studentka architektury a učitelství na ČVUT Kateřina Drapáková o romském sebevědomí a komunitě romských studentů

Obrázek epizody Desetiminutovka #146: „Chtěla jsem být doktorkou.“ Studentka architektury a učitelství na ČVUT Kateřina Drapáková o romském sebevědomí a komunitě romských studentů

Poslechněte si podcast

Dnes

27 min

„Když už jdeš na vysokou, budeš doktor nebo právník.“ Tak si rodiče Kateřiny Drapákové představovali její budoucnost. Místo medicíny ale dnes studuje dva magisterské obory na ČVUT – architekturu a učitelství odborných předmětů – a mluví o tom, proč je podle ní čas přestat vnímat technické obory jako něco, co do romského prostředí nepatří. Ve 146. dílu pořadu Desetiminutovka v rozhovoru s moderátorkou Nikolou Kokyovou popisuje, jak se k architektuře dostala, proč ji kvůli matematice ze školy vyloučili a co jí pomohlo vrátit se zpět. Mluví také o tom, proč podle ní mladým Romům a Romkám často chybí sebevědomí vydat se na náročnější profesní dráhu. Více v článku zde: https://romea.cz/cz/domaci/desetiminutovka-146-chtela-jsem-byt-doktorkou-studentka-architektury-a-ucitelstvi-na-cvut-katerina-drapakova-o-romskem-sebevedomi-a-komunite-romskych-studentu/

Popis podcastu

Představujeme zajímavé Romy a Romky, ptáme se zajímavých lidí na témata spojená s životem Romů nejen v České republice.