Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Jak začít podnikat v 17? Stačilo 180 Kč, dnes mám firmu s 30 lektory a rosteme, popisuje Michal Branda (Doučebnice)

Jak začít podnikat v 17? Stačilo 180 Kč, dnes mám firmu s 30 lektory a rosteme, popisuje Michal Branda (Doučebnice)

Obrázek epizody Jak začít podnikat v 17? Stačilo 180 Kč, dnes mám firmu s 30 lektory a rosteme, popisuje Michal Branda (Doučebnice)

Poslechněte si podcast

Dnes

44 min

V sedmnácti většina středoškoláků řeší blížící se maturitu. Michal Branda místo toho u soudu vysvětloval, proč chce podnikat. Dnes je mu devatenáct a jeho vzdělávací platforma Doučebnice stále roste.

Přitom začínal od nuly – jako lektor matematiky a fyziky pro cizí firmu. „Bylo to pořád to samé. Dostal jsem hodinu, odučil jsem ji a nic nového jsem se nenaučil,“ vzpomíná Michal v podcastu. Tak si založil vlastní projekt Doučebnice – platformu, která propojuje studenty s prověřenými lektory . Web postavil ze šablony, doménu koupil za 180 korun a první zákazníky sehnal přes facebookové skupiny.

O čem jsme si povídali?

• Pozdrav :-) (00:00
  • První brigády (01:00)
  • Projekt Doučebnice (04:20)
  • Jak získat živnost v 17 letech? (05:50)
  • Jak se rozjíždí vzdělávací projekt? (07:50 )
  • Balanc mezi podnikání a střední školou (16:00)
  • Byznys model vzdělávacího projektu (19:00)
  • Další plány do budoucna (21:25)
  • Microsoftí program na podporu studentů informatiky (29:00)
  • Jak se dostat se vzděláváním do firem? (31:40)
  • Přesah do dalších oborů (40:30)
  • Tipy na programy pro studenty, kteří chtějí podnikat (43:10)

Popis podcastu

Tam, kde ostatní podcasty o podnikání začínají, my končíme :-) Honza Korbel a Lukáš Konarovský, zakladatelé Fakturoidu, si povídají se zajímavými lidmi z českého byznysu, kteří vzpomínají na to, jak vypadaly skutečné začátky jejich podnikání: první nápady, strachy, úspěchy i neúspěchy. Každý díl je plný praktických tipů, strategií a osvědčených rad, které vám pomohou rozjet vaši vlastní firmu. A nezáleží na tom, zda jste začínající podnikatel, nebo zkušený veterán. Protože podnikatel je hrdina 💪