
#02 Jídlo: Pestře, chutně, s rozumem

Dobroty i běžné potraviny dovážené přes půl planety jako mořské plody, exotické ovoce nebo třeba i jen obyčejné brambory? Zjistěte, proč je udržitelnější lokální produkce než ta, co cestuje z předalekých míst. A proč se občas zamýšlet i nad tím, kolik zdrojů jídlo stojí? Zároveň neopomene ani jeden ze zásadních problémů u jídla, a to ten, že ho dost vyhazujeme... a často zbytečně! Tak klik na „▶️“ & nasosej tipy, jak se chovat, že ušetříš Zemi i peníze.
Popis podcastu
Odborníci na slovo vzatí a děti školou povinné rozebírají udržitelnost. Tedy způsob, jak se chovat k našemu prostředí všímavě a jak šetřit drahocenné zdroje, tak aby se nám tu všem dobře žilo. Ocení jej každý, kdo chce ušetřit peněženku a ruku v ruce s tím i naši planetu. Jedinou planetu, co máme! Občas není „easy“ se v záplavě informací vyznat a ještě horší je získat přehled, co vlastně dělat... Čekej šetřící tipy, triky & rady!
Podcast pochází z dílny ČSOB a České asociace science center.