Gregor Valentovič vs. internalizovaná homofobie // RANT Prostoru #112

RANT Prostoru
Poslechněte si podcast
Dnes
24 min
„Já jsem též přebíral narativy heterolidí kolem sebe, že jsem otřesný, a jediný způsob, jak být milovaný jako queer člověk, je nechovat se jako jiní queer lidi. Chovat se maskulinně, mít nízký hlas, nevyčnívat z řady,“ přiznává slovenský režisér Gregor Valentovič.„To, že existuje homofobie, která pochází od heterosexuálů, mě nepřekvapuje, s tím nic neudělám,“ vysvětluje Gregor, ale queer lidé s internalizovanou homofobií podle něj potřebují terapii nebo cestovat, vidět, jak to funguje jinde než na Slovensku. Co přesně znamená internalizovaná homofobie? Jak je možné, že pro ústavní zákon o dvou pohlavích na Slovensku hlasovali i queer politici? Proč je pro mladé queer lidi důležité, aby kolem sebe viděli pozitivní role modely, šťastné queer lidi? A proč jsou podle Gregora důležité pridy? Dozvíš se v nové epizodě RANT Prostoru.Gregor Valentovič je slovenský filmový režisér a hudebník v uskupení OUOUS. Vystudoval VŠMU v Bratislavě, před pár týdny v kinech představil svůj celovečerní debut Nepela a již příští rok do kin putuje jeho druhý film Dvacetsedm.#queer #lgbt #homofobie #Slovensko #rant #perspectives ISSN 3029-8334Spolek pro vydávání Revue Prostor