Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Anežka Karasová vs. práce za barem // RANT Prostoru #116

Anežka Karasová vs. práce za barem // RANT Prostoru #116

Obrázek epizody Anežka Karasová vs. práce za barem // RANT Prostoru #116

Poslechněte si podcast

Dnes

23 min

„Když slyším větu ‚váš zákazník, váš pán‘, tak se mi otvírá kudla v kapse,“ říká Anežka Karasová, která při studiu školy brigádně pracovala sedm let v gastru. Zažila vyhoření i širokou paletu nepříjemného zákaznictva.

„Často se opíjeli u nás a pak šli do showparku. ‚Já ti dám dva litry a ty mi tady ukážeš ku*du,‘ říkali. Nebo před náma začali hulit crack,“ popisuje svoje zkušenosti z práce za barem Anežka. Navzdory sexistickému chování některých mužů ji častěji iritují ženy-zákaznice. Čím ji vytáčejí nejvíce? Jaké rozdíly panují v gastru mezi lidmi, kteří jsou zaměstnaní, a brigádnictvem? Proč jsou pro brigádnictvo v gastru dýška důležitá? Poslechni si pořádně naštvanou epizodu RANT Prostoru.

Anežka Karasová je lektorka keramiky a kreativních dílen pro děti, studovala na VOŠce design herních předmětů a také se podílela na divadelních představeních a filmech jako kostymérka a scénografka.

#brigáda #gastronomie #rant #Perspectives

ISSN 3029-8334

Spolek pro vydávání Revue Prostor

Popis podcastu

RANT Prostoru je nový audioformát revue Prostor s údernými, vypointovanými a autentickými výpověďmi na témata, které vás štvou. Rant Prostoru je zaměřený na generaci lidí do třiceti let. Ti jsou mj. i jako hosté zváni, aby otevřeně kritizovali problémy současného světa dotýkajících se jejich životů. S moderátory podcastu Hanou Trojánkovou Biriczovou nebo Šimonem Holým se vždy pokusí najít nebo navrhnout také řešení.