
Vaření byl můj nevětší koníček a nikdy jsem se ho nepustila, říká vítězka MasterChef Němčková. Teď bude vařit v michelinské restauraci v Londýně

O epizodě podcastu
O tom, že má talent, slyšela Němčková poprvé na základní škole. Na druhém stupni už začala intenzivně vařit. „Myslím, že to ani nebyl talent, ale spíš na mně viděli, že si za tím jdu. Byl to můj největší koníček a nikdy jsem se ho nepustila,“ vzpomíná Němčková. Co naposledy vařila? „Teď si zrovna zkouším různé věci na soukromou degustační večeři, takže experimentuju. Dělám kachnu, dělala jsem pstruha, všechno možné,“ říká Němčková.
Ve světe gastronomie už toho vzniklo opravdu mnoho. Je proto pořád těžší a těžší přijít s novými kombinacemi. Přesto je podle Němčkové pořád co vymýšlet. Při experimentování vychází z předchozích zkušeností. „Vždycky to začne nějakou myšlenkou. Hodněkrát se odrazím od něčeho, co už znám, jestli je to třeba nějaká tradiční československá kuchyně. Myšlenku se pak snažím rozvinout do těch chutí,“ dodává kuchařka.
Poslechněte si celý rozhovor moderátorky Petry Květové Pšeničné s kuchařkou Kristínou Němčkovou.