
S příchodem lockdownů jsme okamžitě zareagovali, díky tomu jsme přežili, vysvětluje šéfkuchařka Kateřina Ticháčková

O epizodě podcastu
Jednou z tradic spojených s dnešním datem - 11.listopadem - je svatomartinská husa. Tu při domácí přípravě Ticháčková doporučuje péct velmi dlouho při nízké teplotě. „Klidně celou noc, troubu nastavte tak na 70 stupňů. Před servírováním přidejte teplotu tak, aby se udělala zlatá kůrčička,“ radí Ticháčková, která byla ranním hostem Rádia Z. Ve studiu ji přivítal moderátor Martin Karlík.
V restauraci ale husu připravují konfitováním, tedy dlouhým vařením při nízké teplotě v sádle. „Husí stehna okořeníme a dáme do hluboké nádoby, vše pokryjeme kachním nebo husím sádlem. Vaříme to na nízkou teplotu celou noc. Pak stehna vytáhneme ze sádla a dopečeme, aby měla kůrčičku,“ popisuje Ticháčková tuto francouzskou metodu, která předchází vysušení masa.
Poslechněte si rozhovor moderátora Martina Karlíka s šéfkuchařkou restaurace St. Martin Kateřinou Ticháčkovou.