
Roman Vaněk: Dnes už si pochutnám na každém rohu. Michelinskou hvězdu by si zasloužila řada českých restaurací

O epizodě podcastu
O kvalitě české gastronomie svědčí také to, že dvě restaurace obhájily Michelinské hvězdy – restaurace Field a La Degustation Bohême Bourgeoise. Toto ocenění by si ale podle Vaňka zasloužilo více českých restaurací. A přiznal, že je proto trochu naštvaný. V Česku vychází v posledních letech řada kuchařek. To je podle Vaňka důkazem, že se lidé ve vaření rádi inspirují. Sám je autorem několika knih o vaření. Od roku 2010, kdy založil vlastní vydavatelství, bylo prodáno už přes milion výtisků jeho kuchařek. „Nemyslím si ale, že je tu překuchařkováno. Trh si vždycky své kuchařky najde,“ říká Vaněk. A přiznal, že uvažuje také nad psaním beletrie.
Poslechněte si rozhovor moderátorky Petry Květové Pšeničné se zakladatelem Pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem.