Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Mochito už je za zenitem, jde hlavně o balanc chutí, říká barman Mikšovský

Mochito už je za zenitem, jde hlavně o balanc chutí, říká barman Mikšovský

Obrázek epizody Mochito už je za zenitem, jde hlavně o balanc chutí, říká barman Mikšovský

Poslechněte si podcast

20. 7. 2022

16 min

O epizodě podcastu

,,Experimentuje se s něčím novým každý den. U nás v baru jsme zkoušeli kombinaci rajčatového džusu a krevet. Letošní hit léta jsou lehké drinky, prosecco a spritzy. Fungují i limitované edice piv. Co zákazník, to chuť,” říká barman Lukáš Mikšovský, který byl ranním hostem na Rádiu ZET.
Chuť se podle barmana mění podle části dne i ročního období. ,,Přes den si lidé objednávají vína a drinky kolem 12 % alkoholu a večer krátký silný drink jako Negron nebo Old fashion. Na trhu je spousta zajímavých surovin, tak proč je nevyužít? Požadavky zákazníků jsou občas mimo, ale vše se dá chuťově vybalancovat. Zajímavé jsou i změny chutí v zimě. Lidé mají raději zemitější, kořeněnější tóny,” říká Mikšovský.

,,Já jsem zažil dobu, kdy lidé nevěděli, co s penězi, tak se chodili bavit. V Praze byly dva bary diametrálně odlišné. První byl typ klasického baru a druhý rakouského, kde se právě dělaly velké barmanské show. Dnes můžete čekat kombinaci obojího. Barman párkrát hodí s lahvemi, aby měl zákazník zážitek, ale aby to netrvalo půl dne. Důležitý je výsledek, který by měl zákazníka chuťově uspokojit,” vysvětluje svou práci barman Lukáš Mikšovský.

A po čem se poslední roky zvýšila poptávka? Poslechněte si celý rozhovor:

Popis podcastu

Rozhovory se zajímavými lidmi na aktuální téma na Rádiu ZET.