Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Konzumace ryb českého původu je velmi nízká, říká šéf Rybářského sdružení

Konzumace ryb českého původu je velmi nízká, říká šéf Rybářského sdružení

Obrázek epizody Konzumace ryb českého původu je velmi nízká, říká šéf Rybářského sdružení

Poslechněte si podcast

21. 12. 2021

17 min

O epizodě podcastu

Ředitel Rybářského sdružení Michal Kratochvíl nabádá lidi, aby nekupovali živé ryby, pokud je neumí doma správně zpracovat. ,,U nás se konzumují ryby hodně málo. Správně bychom měli sníst zhruba 16 kilogramů rybího masa. Češi sní něco mezi dvěma až pěti kily.” Řekl ve vysílání rádia Z Kratochvíl, který se vyjádřil k tomu, jak si stojí Češi oproti ostatním státům v konzumaci kaprů.

A co podle ředitele Rybářského svazu v současnosti rybníkářství nejvíc trápí? ,,Největší problém máme s rybožravými škůdci. Kormorán zkonzumuje půl kila ryb denně. To je pro některá rybářství likvidační. Je potřeba tyto predátory redukovat.” Možnosti, jak to udělat jsou. Je ale podle něj potřeba souhlas Evropské Unie. Zhodnotil aktuální stav rybníkářství šéf Rybářského sdružení v rozhovoru s moderátorkou Petrou Květovou Pšeničnou.

Celý rozhovor si poslechněte zde:

Popis podcastu

Rozhovory se zajímavými lidmi na aktuální téma na Rádiu ZET.