České pivo je fenomén, sládci ze zahraničí k nám jezdí na školení, říká ředitelka Svazu pivovarů a sladoven
Poslechněte si podcast
9. 2. 2022
17 min
O epizodě podcastu
A jaká je vlastně úloha sládka? „Sládek v pivovaru řeší opravdu úplně vše. Musí ohlídat správnou kombinaci, poměry, nákup surovin nebo vaření. Hlídá celý technologický proces,“ popisuje Ferencová s tím, že zahraniční sládek české pivo neuvaří, i když se správný postup v Čechách naučí. „V zahraničí české pivo neuvaří, protože například chmel je opravdu specifický. Navíc máme na české pivo chráněné zeměpisné označení, což je vlastně taková známka kvality,“ zakončuje Martina Ferencová.
Celý rozhovor moderátorky Petry Květové Pšeničné s ředitelkou Českého svazu pivovarů a sladoven Martinou Ferencovou si poslechněte zde: