Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Magazín Experiment: Smrček krásně voní, ale rychle opadá. U jedle to je naopak. Proč? Vysvětlení nabízí chemie a fyzika

Magazín Experiment: Smrček krásně voní, ale rychle opadá. U jedle to je naopak. Proč? Vysvětlení nabízí chemie a fyzika

Obrázek epizody Magazín Experiment: Smrček krásně voní, ale rychle opadá. U jedle to je naopak. Proč? Vysvětlení nabízí chemie a fyzika

Poslechněte si podcast

26. 12. 2024

3 min

Obývací pokoje mnoha českých domácností právě teď voní smrkovým jehličím. Za pár týdnů se ale ze stromečku uvolní a opadá. Na borovici přitom jehlice vydrží o poznání déle a na jedli nám můžou dělat radost až do jara. Podle odborníků to má hned několik příčin. Důležité mimo jiné je, jak strom hospodaří s vodou. Smrček, borovice a jedle totiž vysychají různou rychlostí hlavně kvůli odlišným jehlicím.

Popis podcastu

Zpravodajství a publicistika.