
Magazín Experiment: Čeká nás personalizace jídelníčku. Jejím jádrem bude umělá inteligence, tvrdí potravinářský expert

Radiožurnál
Poslechněte si podcast
Dnes
3 min
O epizodě podcastu
Technologie potřebujeme k tomu, abychom se dosyta najedli. Kdybychom potraviny pěstovali jako dřív, za čtvrt století už by nám nestačila ani celá planeta Země. To říká australský potravinářský konzultant Tony Hunter. Minulý týden vystoupil v Praze na setkání mladých inovátorů Future Port Youth.
Technologie potřebujeme k tomu, abychom se dosyta najedli. Kdybychom potraviny pěstovali jako dřív, za čtvrt století už by nám nestačila ani celá planeta Země. To říká australský potravinářský konzultant Tony Hunter. Minulý týden vystoupil v Praze na setkání mladých inovátorů Future Port Youth.
Obsah epizody:
00:00 - Potřeba nových potravin00:21 - Odloučení od půdy a vody
00:37 - Finská NASA technologie
01:03 - Jsou náhražky opravdu náhražky?
01:11 - Sýr a genetické enzymy
01:46 - Technologie v jídle všude
01:53 - Středomořská strava a individualita
02:03 - Personalizace jídelníčku a AI
02:13 - Sledování zdraví chytrými zařízeními
02:28 - AI hledá souvislosti v datech
02:38 - Genetika a kofein
02:50 - AI ve vývoji potravin
03:18 - Omezení plýtvání potravinami
03:37 - Proměna odpadu a změna kultury