
Couračka, gaťovica, kucmoch, osúch. Kde se vzaly úsměvné názvy jídel?

Víte, co jsou to osúchy, podplameníky nebo křehance? Jsou to zjednodušeně řečeno placky. Názvy získaly podle vnější podobnosti nebo podle vnitřní souvislosti s nějakou věcí, nebo podle způsobu přípravy. A protože naši předkové měli na jídelníčku velmi často placky, najdeme pro ně velmi rozmanitá pojmenování. Některá vyvolají i úsměv na tváři.
Popis podcastu
Zajímavá osobnost je hostem rozhlasové radioporadny od pondělí do pátku.
Všechny díly podcastu Radioporadna můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Radioporadna můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .