Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Najděte si:

Press klub

Frekvence 1

Společnost

Zdeněk Pohlreich: Úroveň potravin v českých řetězcích není tak špatná, jak se o ní povídá

Play

Poslechněte si podcast

6. 2. 2020

27:32

Exkluzivní hosté každý den na Frekvenci 1! Lidé, o kterých se mluví nebo mluvit bude! Poslouchejte další epizody v aplikaci Youradio Talk.

O epizodě podcastu

Hostem Press klubu byl Zdeněk Pohlreich. "Pokud v restauraci vaří blbě, nechoďte tam," radí. Kdy byl naposledy v restauraci sám za sebe bez kamer? Je náročný host? O tom všem byla řeč.

Automatický přepis podcastu

Frekvence 1 pressklub každý den aktuální host hostem pressklubu je muž který v kuchařském oboru Pracuji od svých 15 let a bez nadsázky patří mezi Top 10 6 kuchařů v České republice Muž který je oblíbený zlodějů když mu totiž jeden dávnověk Karlovu sejdeme na doklady a zjistil koho okradl tak vrátil část lupus omluvným dopisem já to považuji za vrchol popularity a časem zvažovat účast prezidentské volby podle mě už se člověk dal dostat nemůže konec citace dodal s nadsázkou okradený Zdeněk Pohlreich v jednom z rozhovoru právě český šéfkuchař Gastronom podnikatel autor kuchaře a moderátor oblíbených kuchařských pořadu Zdeněk Pohlreich je dnes tady že by s námi v pražském na Frekvenci 1 Vítejte Děkujeme za váš čas Dobrý den No a teď dnešního Hosta můžete i vy v otevřené lince 257 400 999 Zdraví Romana Navarová a nebylo raichu jste nejpopulárnější mám také nejoblíbenější můžeme v Rondu naší zemi co kdy byla za Leo pravdu letech v těle jako šéfa na Pražském hradě to myslím že není vůbec pravděpodobné ne To není moje ambice určitě ne Co je velmi zajímavé tak další věc Podle průzkumů vás a lidé mají rádi a ten úspěch nám přeji což je v Česku trochu tady taky mě to překvapilo Když jsem se to dozvěděla nevím čím to je nebo nevím co to znamená a trošku Souhlasím s vámi že jako že vám někdo něco přeje to není úplně obvyklý tady u nás ale tak Furt je to lepší že mě nenáviděli Jaká byla to cesta k vašemu úspěchů možná že to bude první otázka našeho prvního posluchači Vítejte v éteru Dobrý podvečer haló Slyšíme se Vítáme vás tak už nám někdo ztratil Možná že se zalekl ne tak znovu zkusíme další je to bude takhle pokračovat tak já otázek mám spoustu a chtěli jsme dát prostor i našim posluchačům halový dejte Dobrý večer Terapeut že tohle se občas stává splnil ale chci poslouchat že jsme to vyjde já jsem ti říkala že tak na ovlivňujete i mladé kuchaře na dané památníček svůj desetileté neteře Karolíny ale jde o tom že je opravdu jakoby ovlivňujete generace jakoby kuchařů inspirujete lidi k vaření můj sen je toho důkazem dlouho Nevěděl kde máme v domě kuchyni a pak začali vařit s vámi ale V telefonu místo kuchařky není to úžasné vždycky je to lepší když si uvařím nikdo nešel by jet nějaký krabicový věci já tady byla vaše cesta k úspěchu tam kde jste dnes tak bylo to dlouhé a bylo to bylo to chvílemi asi dost tvrdý a náročný a vlastně prostě Bez práce nejsou koláče abych tak řekl něco jsem si odpracovala a mně se taky spoustu štěstí což pes kterého jako s není nikdy asi nikam nedostanete Takže o tučňáku přes x různých restauracích a pozici nějakých a přes pár zemí na zeměkouli jsem se dostal tam kde jsem teď jdete s Kubou na Frekvenci 1 nemáme písně na přání teď tady máme otázky na přání našim hostem je šéfkuchař Gastronom Tak já podnikatel Zdeněk Pohlreich máte dotaz Haló ano slyšíme se vydejte Dobrý den dobrý den Tady je posluchačka Radka Vysočiny já ani dotaz nemám Já jenom tak ať si velice vážím si ho pořádek a vím že toho všeho Dosáhl svojí usilovnou prací a chvíli takže Přeji vám hodně zdraví vám i celé rodině Panebože hezky ať vám tam moc nesněží Děkujeme za zavolání Je to další dotaz možná bude taky možná že se vás nedá ani nechtějí na nic ptát a chtějí vám jen popřát pevné zdraví hodně úspěchů Ostatně i zítra začínáte další novou řadu k tomu se dostaneme ale teď pojďme na další dotaz Dobrý podvečer Vítejte v pressklubu pořád teď dávají nějakou partii ti to No jestli by to nemohl nějak udělat Já vám děkuji za den já vám děkuji pane za důvěru ale bohužel je to takže to co se vysílá na Primě já vůbec neovlivňují a já tam žádné pravomoci ani rozhodovací kompetence nemám takže v tomhle já vám bohužel neporadím ona další dotaz jsem zvědavá co se bude týkat Zatím jsem koukala že volají může teď myslím že to bude žena Dobrý podvečer dětský den píseň na přání že Pavla calltu zahrajeme po půl sedmé Děkujeme A šel by jste znovu touhle cestou a nebo čím vlastně vy jste chtěl být v dětství Tak jestli by šel znova Teď když vím Jako jak to jak to dopadlo tak bych určitě šel znova stejnou cestou Ale jako dětství čím jsem chtěl být a jsem chtěl být muzikantem vlastně já jsem chtěl být jakoby vystupovat jako s nějakou kapelu zpěvák nebo něco takového jsem chtěl být ale nakonec to dopadlo úplně jinak A samozřejmě s ní jsou jedna věc a realita je dva a mně bylo celkem brzy jasný že ta muzika zaprvé že nemám dost talentu schopností na to abych abych s tím někdy mohl živit a takže to skončilo u té kuchyně a myslím že to vlastně dopadlo dobře Myslím že je lepší být muzikant Upřímně řečeno další dotaz Vítejte v pressklubu Dobrý podvečer takovej dotaz jestli jak takhle jezdí po těch restauraci jestli může jezdit i na Západočeský kraj protože tady u nás ty hospody jsou strašný ohledně konkrétně vaření můžu jezdit kamkoliv kde kam mě zaveze abych tak řekl produkce našeho pořadu Já potom bude se natáčet bude nebo nebude o tom nerozhoduji moc a a vlastně mám na to minimální vliv a že se tam vaří blbě no tak tam nechoďte a neplaťte to to jediné co já Vám můžu poradit na to už se za chvíli dostal mě vlastně ten nové řadě neopravili nám Byl jste třeba v rámci ní v západních Čechách došlo tam vlastně jsme točili tak počkej Zítra je to další Dobrý podvečer Dobrý den tady je kamioňák by jsem chtěl jsem se zeptat jestli se mi na tu tašku pro kamioňáky nějakou cestu nylonovymi primárně jako děláme kuchařky pro prostě pro lidi Je nám téměř jedno kdo je kamioňák A kdo kdo je atomový fyzik myslím že z naší našich kuchařek si může vybrat každý a my jsme v posledních dvou letech se rozhodli že ty věci budeme dělat čím dál tím jednodušší takže myslím že spát a jestli to vyjde tady k vám do kamionu neplní kamioňácké kuchyně Dobrý podvečer Vítejte v prasku Ivy Haló Slyšíme můžete Já mám Spíš dotaz takový a jsem vůbec o několik kurzů a s panem Patrikem na prasklou kdy to bylo úplně úžasný A moje otázka je spíš protože mám tě hotelovou školu studovat nějaký nějakou D3 40 let když by mě zajímalo jestli se dá dnešní době nějak ovlivnit Co zas něco na těch školách stále učí jo viď když se na to hodně poukázal třeba je v trmicích kde potom tady na větruši takže mi tam Litoměřicích Takže vím že to strašně složité nějakou páku na ty učitelé na ředitelé škol a aby s tím nějak jako pozor jo protože dnešní době kdy když se vaří na svou produkci kvalitních Dobrý večer a měla rozumět a já Dobrý den Rozumím vašemu dotazu úplně přesně bohužel to je něco co vlastně trápí asi nás všechny kteří v gastronomii dneska děláme Protože z té školky absolventi nemají jako úplně potřebnou kvalifikaci a úplně s vámi souhlasím že že se to učí hodně zastarale a a je to moc velká škoda protože já si myslím že do školství No prostě obrovské prostředky finanční a kdyby jenom část s tou použila smysluplně tak by to samozřejmě bylo pro dobro věci a dokonce jsi mi že by to Ty děti studovali radši ale já jsem poslední kdo na to má nějaký vliv bohužel je mi líto na toto zodpovídají úplně jiné lidi a ta otázka je daleko spíš na mě hostem pressklub na Frekvenci 1 je Zdeněk Pohlreich Frekvence 1 pressklub každý den aktuálního vzpomenete si kdy jste byl naposledy sám za sebe v restauraci bez kamer a dá se říct že se vám to vůbec daří protože všichni si myslíš že jsem je hned nějaká skrytá kamera v případě jakmile Řekni personál v kuchyni že jste že jste napsal nebo někde prostě sedí tu stovku kuchařka omdlí je stává se to nestává se stalo Já já chodím teď otevřeli u nás tam kousek na vesnici v Dobřichovicích moc moc pěknou moc pěknou restauraci Tam jsem byl několikrát a a já tam jdu úplně v klidu a nikdo z toho nemá žádné nervy nebo já aspoň si nemyslím že je proto důvod já jako já nejsem jako obtížného si myslím já nejsem nejsem složitý vůbec Pojďme další posluchačský dotaz Vítejte Dobrý podvečer Tady je pressklub Zdeňka zdravě rádio Frekvence 1 tady teďka Patrik Já se jenom chci zeptat Zdeňka v poslední době jsem ho dost často Vídáme v Televizních reklamách na různé obchodní řetězce může říct třeba který řetězec se mu líbil nejvíc doporučil Abych tam mohla nakupovat Já vím že už dělám pro tři jestli osobní názor je že jsem tě potkal jste dostali A jaký je jeho osobní na tyhlety řetězce a který by třeba doporučil nemyslím teď přímo jako třeba s reklamou ale jestli s ním nejel jakoby spokojený když už ho oslovil A proč je třeba u jednoho řetězce byl hrozně dlouhou dobu a společně třeba s tou Luckou váchou Au jiných třeba jenom na chvíli takže tam jenom jak ty reklamace Rozumím tomu dotazu já Já osobně si myslím že úroveň prodeje potravin v řetězcích různé úrovně je nebo různých značek abys byl úplně přesný je v České republice na hodně vysoké úrovni vím že se samozřejmě hodně hodně mluví o tom jak strašně špatný to je což je taková jako hymna a samozřejmě špatná zpráva nejlepší zpráva ale já musím říct že že jsem byl velice příjemně překvapený nebo ne překvapený ale dost na mě zapůsobila na úroveň toho prodeje a já si prostě nemyslím že to s českými řetězy řetězce mají vůbec tak špatný jak se o tom často mluví a my máme jenom strašně krátkou paměť a nepamatujeme si jaké to bejvávalo Já mám bohužel tu nevýhodu že jsem tak starý si pamatuji tak to bylo a je to dobré Já si myslím je to v zásadě srovnatelný s tím co se co se prostě nakupuje nebo jak se prodávají ty věci někde jinde ve světě takže poslední dva roky jsem byl s Kauflandem že jo a já a já jsem na mě to působilo hrozně pozitivně myslím že to je naprosto jako dobrá dobrá značka a není žádný důvod se obávat čehokoliv jsme si pomáhat lidem s podnikáním v trochu jiné Respekt s trochu jiné podobné slova v převlecích Inkognito na televizní obrazovky můžete prozradit který z těch převlek asi nejtěžší A proč nejtěžší nejtěžší penzista protože mi museli nakydat na obličej spoustu jakého silikonu abych vypral ještě starší než vypadám a to byla je příjemný stopaq loupalo dolů tak to bylo takové jako ne to ne hezký ale zase jsem si zatrénoval na to co mě čeká takže to je To je taky fajn ale já jsem dělal všechny převleky rád pro mě to Byla strašná sranda Mě to mě to moc bavilo a já doufám že to s tou bude vidět to byla ta motivace dřevo Lesní list a před předloni v létě oznámil že koník s pořadem Ano šéfe vlastně po deseti letech že jste unavený že jste ztratil chuť doslova Někde jsem četla že slova zasahovat lidem do života tak nebylo to tenhle formát vlastně ten nové předlohy kuchařského známého Maga Co vás přimělo vrátit se já musím říct že nechci aby to znělo nějak patetické a pro mě to byla Živá voda jako já musím říct že Ano šéfe prostě jsme přestali dělat nebo já jsem přestal dělat kvůli tomu že jsem fakt měl pocit že už ta věc je vyčerpaná že nemáme šanci přijít s něčím novým tenhle ten formát který byl zásadně zajímalo jako jak by řekl produkčně jako větší daleko tak mě to mě to strašně bavilo a musím říct že jsem musela jsem si to mohl vyzkoušet a chci jenom tohle cestou poděkovat všem kteří se na tom podílel i proto že ten štáb byl prostě skvělé já a to že jsme to udělali tak já jsme to udělali tak si myslím že nebyla úplně jako obvyklá věcmi Myslím si že všichni by jsme dodělali ten čtvrtý díl to že jsme ty čtyři udělali tl4 že když to končilo ten čtvrtý díl tak všichni jsme měli velkou chuť dělat když udělat ještě další a nebo mluvím za sebe ale měl jsem ten pocit is těch lidí kteří byli v okolo toho protože jsem mu to slíbil tak musím poděkovat Poděkovat na dálku vodochodským protože ten tom udělal kreativního producenta byl jeden z těch důvodů proč si myslím že to dopadlo tak jak to dopadlo jinak na dnešní díl pressklub Frekvence 1 samozřejmě můžete sledovat živě protože jsou tady s námi kamery kolegů z onlinu takže živě přenos na www.frekvence1.cz a také na našich sociálních sítích je tu další posluchačský dotaz Dobrý podvečer Vítejte v pressklubu Dobrý podvečer posloucháš Vláďa já jsem se chtěl zeptat pana Pohlreicha jaký má názor na rekvalifikační kurzy v České republice jestli jsou dobrý No já si myslím já teda o tom nevím úplně moc dobře jak se to jak se to učí jakým způsobem a tak dále Nikdy není pozdě se rekvalifikovat do kuchyně když to máte rádi a v naší branži nebo o našem řemesle prostě rozhoduje absolutně to jak jste tomu jako oddaný nebo jak velkou chuť To máte dělat Jo to je to je prostě něco co jsou co se nedá naučit ty technické záležitosti Jestliže je s tím trošku že se tím zabývá ty do té míry že se rozhodnete jít na rekvalifikaci na kuchaře tak by neměl být problém aby aby jste se tam naučil to co potřebujete ale nejsem Expert jako na školství úplně nevím jaké je tam obsah a nerad bych jako mluvil o něčem čemu je dobře nerozumím ale ale jestli vás tam něco naučil tak je to dobrý kurz jestli vás tam nic nenaučí tak je asi otázka jestli to je dobrý no naše kolegyně protože Zorka Hejdová se k vám chystám dostala od manžela jako dárek Tak a máme tu další posluchačský dotaz Vítejte Dobrý podvečer Dobrý dobrý večer Tady je Blanka Zličína a já bych se pana Pohlreicha chtěla zeptat Víš to vlastně na to před chvílí narazili když natáčel díly Ano šéfe mi teda na to koukám a pravidelně nebo koukali jsme když jsem viděla kolikrát co se v těch kuchyních děje a jak se tam Pohlreich musí ovládat tak jsem se chtěla zeptat tak to psychicky právě Do Mladého a jestli měl vůbec ještě chuť vařit za dotaz a ono je to vlastně on je to vlastně svým způsobem osvěžující když vidíte někoho kdo to dělá blbě protože si pak víc vážit a toho že třeba zrovna já nevím našem podniku že to že to vypadá líp jo samozřejmě to že jsme viděli věci které by bylo možná lepší je vidět já asi pravda ale ale mě chuť do vaření neumí se brát nic já já to mám rád A to už je to někdo dělá nějak jinak to je prostě zase jeho věc Já zase nejsem až taková citlivka že bych to v sobě nosil moc dlouho tyhle věci za tu dobu vlastně teď už jste byl v a nebo za tu dobu velice aktivně Podívejte na tomhle oboru v České republice změnilo se tady ta úroveň v Česku česká kuchyně Já si myslím že to nesrovnatelné jako jo já prostě musím já jsem ještě ta generace která si pamatuje ty ráj a podobné věci kde prostě to bylo jak to bylo a strašně rychle jsme na to všichni zapomněli zaplaťpámbu Já mám dokonce pocit že za posledních třeba 7 let nějaký tady ta gastronomie prostě nabrala obrovský tempo a je tady vlastně i regionálně si myslím jak pán říká v západních Čechách já jsem přesvědčený že i tam někde jsou prostě lidi kteří to dělají dobře já a zodpovědně a za mě Je to tak že si myslím že v česká gastronomie v nejlepší kondici za posledních řeknu Já nevím 80.let Jo je to je to je to samozřejmě v tuhle chvíli je to dobrý ten ta nabídka je obrovská ta kvalita tech služeb si myslím že se dá říct že stoupá neznamená to snad že by že by ty že by nebyly už blbý restaurace ale fakt je ten že všechny další restaurace které se otevírají tak tu laťku spíš zvyšují Ne že by snižovaly Aston pressklub na Frekvenci 1 je Zdeněk Pohlreich 1 pressklub každý den aktuálního Dobrý večer zdravím zdravím Frekvenci 1 Zdravím vás mě pana Pohlreicha mám strašně rád když teda vaří občas pěkně draze ale chtěl jsem si že mi najednou panem ano ale za co ale chtěl jsem se zeptat když se v bavilo když jsi odpovídal na dotaz ohledně výuky chtěl jsem se zeptat na to jestli náhodou někde neuvažoval o tom že by jsi v rámci toho Buď to sám a nebo ve spolupráci s ostatními dobrými kuchaře máme založil vlastní školu budeme Já jsem Upřímně řečeno o tom neuvažoval já já jsem relativně jako vytížený člověk a a vzít na sebe takovou zodpovědnost že budete někoho něco učit a dát svým způsobem jako v Šanci nějakou nějakou historii tak prostě pro mě je příliš riskantní a já mile rád si můžu s kýmkoliv povídat o tom co si myslím že je na tom systému špatně Ale ale já si prostě myslím na rovinu že je to tak strašně zkostnatělý a sešroubované tolika různými nařízením a příkazem a všem ostatním že že prostě to je něco čím já svůj čas trávit nechci já já nechci já nechci bojovat s nějakým nějakým Já nevím státním a omezením a bůhví čím já myslím že česká gastronomie obecně potřebuje velice seriózní jakoby veřejnou diskuzi na to co s tím udělat a a myslím že školský systém by zásadně měl se reagovat na ten vývoj gastronomie v tom reálném životě a mám pocit že se to učí ve veliké izolaci a de facto jakoby za zdí a já myslím že to nikomu neprospěje ale jestli taková debata může vzniknout nebo nemůže na trám dokážu vůbec v odpovědi Je to další posluchačský dotaz Vítáme vás v prášku Dobrý podvečer Dobrý podvečer jenom rychlý dotaz Jaký máte názor na dvojí kvalitu potravin v Evropské unii díky no já Já tomu ne Já tomu nerozumím popravdě řečeno Myslím si že je to humbuk myslím že i trochu i zbytečné Ale nemá cenu si nalhávat že je prostě tady existuje nějaká dvourychlostní Evropa a a asi asi to tak je na druhou stranu si prostě nemyslím že je to tak že je to tak strašně velikánský téma a mě to mě to nechává celkem v klidu ne myslím si že se jedná o nějaký alarmující problém který by měl znamená že prostě tady kvůli ten dvojím dvojí kvalitě potravin nebo jak se tomu říká že tady prostě zahyneme všichni bídně děkujeme a další posluchačsky dotaz myslím že stihneme tak ještě dva nebo tři protože na závěrečnou otázku bych ráda položila Pohlreichovi sama za Frekvenci 1 Dobrý podvečer Dobrý večer Pavel tábor Jižní Čechy pana Pohlreicha Frekvence 1 teď jsem dal vařit vývar ze slepice a umyl jsem si ruce Já dopoledne a hlavně pozdravit a možná ho překvapím Dobrý večer pane Pohlreich možná vás překvapí Jaký máte typ fanoušků nemilujeme vaší scénku kterou jste Kdysi dávno natočil s dluhem Těžký Pokondr na Silvestra sám doma nebo co sis to je let a mobil jsem byl takový jsme bazalka neznámý chlapec ale milujeme vaše natírání chleba se sádlem jaky mesic a často a veselé jsme samozřejmě fanoušci toho že bojuje za dobrou gastronomii a samozřejmě Díky s pozdravem a moc děkuji Já myslím že to tu lepší gastronomy bojujete především vy všichni konzumenti protože vy jste ty kdo nás jako hospodský tak správně zdravý jako motivuje a Kope do zadku takže jaký si to udělá ten je jako zákazníci takový to bude děkujeme a přejeme dobrou chuť a ať se dílo podaří a Dobrý podvečer Je to další posluchačský dotaz ještě v samém závěru Dobrý večer oba dva Měl bys napadnout Jen dotaz jestli se vrátím se k tomu že byly natočený Ty pořady o vaření pak bylo grilování alexka Dneska jestli by nešlo natočit něco takového Protože jsem zjistil že budou sladké tak nějaký ty jednoduché jídla Já nevím chleba nebo něco pro tady taky lidi třeba pro bezlepkový OK rozumím tomu ale my jsme my jsme se tomu tématu trošku věnovali v jedné naší knížce která se jmenuje lehká kuchyně tam si myslím že velká část těch receptů je fresh kterou jsme dali rok potom Tak na to takhle chce jako navazuje a samozřejmě chápu že je celý jak je jako Jako problém a my si to uvědomujeme a knížkách dalších který který budeme dělat tak powermate role v patrnosti a minimálně se budeme snažit ty recepty jakoby označit nějakým symbolem A kde že jsou vhodné pro tyhle ty lidi který maj tohle to stravovací omezení takže je Děkuji za doporučení My se nad tím určitě zamyslíme čas se nachýlil jak už jsem říkala zítra startuje vlastně úplně nová show Zdeňka Pohlreicha kdy Inkognito v převlecích přichází do restaurací tak pozvete Možná naše posluchače ke sledování No kdo máte chuť to vidět tak zítra začínáme v 20:15 na televizi Prima a Já doufám že ten první převlek první převlek je německý motorkář kterému jsme pracovně říkali Helmut bude to pocházet bude se to nebo točilo se to v pizzerii Nautico v Mostě a dívejte se a já mám prostě pocit že to je dobrý já já jsem to viděl a dokonce i moje žena která jako ne úplně neprožívá některým moje pořady tak by jsme se na to koukali na ten demáč tak byla napjatá jak to skončí Takže bude to jízda Každopádně doufám No a ještě poslední závěrečná jízda roku 2020 budete mít čas na nějaký odpočinek je natočeno nebo chystáte něco dalšího tak to co uvidíte teď tak jsme vlastně točily na konci nebo z podzimu loňského roku letos budeme v televizi dělat jarní grilovačku jednáme o nějakém dalším formátu který by jsme mohli udělat na podzim a Takže mezi To se ale nějaké odpočiň samozřejmě napasovat musí protože už jsem starší pán a taky si to musím správně rozdělit ať se vám velmi daří pevné zdraví a moc děkuji za pozvání Mějte se hezky a dívejte se zítra budeme to potřebovat ten pressklub Frekvence 1 Bar Český šéfkuchař Gastronom podnikatele autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadu Zdeněk Pohlreich děkujeme a můžete se podívat na záznam už je za chvíli na www.frekvence1.cz od mikrofonu Dobrý večer přeje Roman Navarová