Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Najděte si:

Press klub

Frekvence 1

Společnost

Maxijedlík Jaroslav Němec: Teď už netrénuji, nevešel bych se do dveří

Play

Poslechněte si podcast

8. 10. 2019

15:15

Exkluzivní hosté každý den na Frekvenci 1! Lidé, o kterých se mluví nebo mluvit bude! Poslouchejte další epizody v aplikaci Youradio Talk.

Automatický přepis podcastu

Frekvence 1 pressklub Romana Navarová a host na soutěž v pojídání čehokoliv je Jaroslav Němec už dlouhodobě Na Špici ve většině případů ale všechny kteří se zúčastní prostě jednoduše vyhrává No a proto ho všude kam přijede soupeř je velmi neradi vidí My jsme ale rádi že ho vidím že vážil cestu z bystrého u Poličky jen kvůli dnešnímu rozhovoru v rámci pressklubu na Frekvenci 1 vítejte doma a zdravím vlastně všechny posluchače a přeji dobrou chuť jestli zrovna někdo jí a dejte se mě na cokoliv v klidně vám odpovím na všechno a aktuálním vítězem soutěže v pojídání nejsmradlavější čemu blahopřát o co jde Co je to vlastně je to je to vlastně fermentovaný sleď silně kvašený je to Švédská specialita nevím proč je to specialita když to nikomunechutná ale vlastně pořadatel teďka kde jezdím na soutěže tak to teď dal do soutěže a my jsme museli sníst celou plechovku toho fermentované sledě což byla teda hrůza a děs a hrůza a děs a ono To je ono to strašně strašně smrdí a vůbec to není dobrý a Slaný to je strašně jo takže vůbec se to nedá pozřít a je to šílenost nevím co na tom v tom Švédsku jim na tom chutná No takže takže teď vlastně jsem byl na soutěži už počtvrté Kde je už jsem to snědl jakoby Říkají říkají jediný na světě vlastně celou plechovku tak přece jen blahopřát Děkuji pojďme začít od začátku vy máte k jídlu velmi blízko protože v mládí jste se vyučil kuchařem když jsem se dělala rešerše vašeho života Takže už tehdy jste si k jídlu vypisovala vřelý vztah no tak úplně úplně od mládí vlastně já jsem měl Když jsem byl menší Tak já jsem měl spíš odpor k jídlu protože takže jsem byl tenkrát ve školce tak myslím že takovou kvalitní paní kuchařku a ona nás nutila ty mě to jídlo jakoby de facto zprotivila a pak se to zase nějak srovnalo pak mě zase začalo chutnat a pak vlastně jsem začal už jezdit na ty soutěže na Kdy přišel ten Zlom jak jste přišel na to jezdit na soutěže závodit v pojídání chilli jako že Čau jako že toho sním víc to jsem už pak jakoby na sobě viděl no a pak vlastně to začalo vlastně to před teď už je to bude 14 let nebo už to bylo 14 let je vlastně byli předkola Trnkobraní to je to bylo vlastně takový festival Kdy byly předkola a tam byla soutěž vlastně součást programu byla soutěž v pojídání knedlíků a kdo to soutěž vyhrál tak se vlastně dostal na Vizovické Trnkobraní na finální vlastně kolo nese všechny ty vítězové utkali a a já jsem se tam tak se přihlásil vlastně jen kamarádi mě tam spíš přihlásili a podařilo se mě to soutěž vyhrát a dostal jsem se na tu soutěž dál a od té doby tak nějak tak Objíždíme celou republikuMimochodem dámy podívejte se pak určitě na náš web kde uvidíte fotografie protože vy musíte mít neuvěřitelné spalování protože vy jste velmi štíhlý muž tady na to co všechno dokáže být jako spalování mám dobrý a třeba já třeba nejsem na nějaké soutěží Tak třeba po hodině už nevím že jsem něco jet jo třeba když jsme byli tak Vizovicích ještě jednou změním tak to tam uváděla Zdeněk Izer a ten nám říkal že to snad není možný že máme snad do té nohy Jaké byly ty začátky Dá se v tomhle oboru nějakým způsobem vypracovat tak určitě určitě v technice tom pojídání a ono je to těžké ono No tak technika třeba rychle jíst a zapíjet třeba Jo Nebo Nebo už je to z toho zkušenosti asi no jak říkám to je 14 až prostě vím jak na to a je to samozřejmě daný určitě na 90% je to dané že mě to asi takhle nebo asi takhle jo noNo trénoval jsem ale už ne trénuji Protože jinak by mě to asi finančně zruinovalo že bych toho tolik smět a za chvilku bych si asi nevešel do dveří ale určitě se na to dá ještě víc natrénovat Zkoušel jsem třeba i vodu že jsem třeba vypil šest litrů vody najednou a to mě pak bylo špatně a takže de facto spíš netrénuje spíš na těch soutěžích ono jich je teď tolik že je vlastně de facto trénu na soutěžích přímo na místě to mě pozval Kamarád který málo jsi mě pepíčkovo uzenářství z Brna a Ondálek OBI jakou zabijačku veřejnou a vždycky po dvou hodinách udělal soutěž v pojídání takže to byla tlačenka páky Telnice pa klobásy pak guláš a mezitím bylo v pití piva takže i v pití pivatakže to bylo celkem pět soutěží Jinak jsem byl na takový co s hodně jí tak jsem byl vlastně na tom keltské osady sarmo když jsme jedli 12:00 jídel za sebou Takže takže takových pár takovýhle v těch velkých povídací a chci taky bylo No tak já bych se Já bych se volá na to zase nemůžu já jenom na těch soutěžích takhle blbnu 10 jak se tak říkala no ten pressklub Frekvence 1 jiné Jaroslav Němec 1 pressklub každý den aktuálního a vy máte přezdívku Maxi jedlík jak vás na těch soutěžích nazývají Jaké je vaše maximum tadyNo tak Maxi jedlíky nazývají od té doby kdy to nebylo úplně ze začátku Ale bylo to vlastně taky na jedné povidacky akce kde byl vlastně jmenovalo se to Maxi jedlík roku kdy se pojídali steaky Měli jsme na to pět minut a museli jsme během pěti minut sníst co nejvíc steaku a tam mám takový ne Record The Record už jsem udělal větší teďka v pojídání steaku Tak tam jsem snědl necelé kilo za 5 minut ale jinak mám rekord kg za 4 minuty 20 vteřin ale se vrátím ten tu Maxi Yellow Maxíkovy tak tam o té doby mi říkají Maxi jedlík Takže takže takhle asi to říkala že máte poměrně štíhlou postavu na to co tedy o víkendech potřete řekni Tady se tomu říká organismus chodíte třeba na nějaké speciální musím pro ní musím teda zakopat na něco tvrdého tady že zatím dobrý že Já chodím každé dva roky teda k obvoďákovi a už se tak trochu známe tak vždycky pane NěmecJá jsem vás trošku víc proklepnou A tak měla takovou větší prohlídku a bereme třeba víc vzorku krve a my jsme totiž měli v rodině silné jakoby zvýšený cholesterol a tak jsem z toho měl strach a a po prohlídce říká pane Němec musím odložit červený fix všechno máte v pořádku takže zatím pořádku a budu pokračovat dál Jenom takové množství jídla se musí nějakým obrovským způsobem který na nějakou tu dobu než to stává že žaludek Co tomu říká Tak určitě No musí to člověk vydržet a já to třeba Většinou to třeba chvilku rozchodit kdy se jdu třeba projít Nebo zaběhat si třeba po soutěži a ono tak říkám za tu hodinu když je kovy člověk jeho fakt hodně najezený tak Tak za tu hodinu dvě už se dá koupit defakto už jít na další soutěžco ti závodů Ale to nejsou úplně zase tak jako vy nebo pokryje Mě to třeba když teda vyhraji tak tak mě to třeba pokryje cestu tam a zpátky takže ty ceny jsou mezi víno s držitelem světového rekordu ten s vámi podařilo získat u našeho kolegy jsme tam to Show Jana Krause můžete přiblížit od šlo vlastně já jsem předtím byl Česko Slovensko má talent je vlastně Pankrác byl v porotě tak mě asi nevím že se mu to zalíbilo tak mě pozval tam byl já jsem tam pojídal já jsem tam povídal vlastně Ono takhle ono na to na to představení máte dvě minuty takže já jsem si furt říkal Co s tím zaujat Co jsou dělat nebo prostě čím zaujat tak jsem vymyslel že jsem měl vlastněSměl 2 půllitrové jogurty Měl jsem párky Měl jsem banány Měl jsem měl jsem perníky a to vlastně během té chvíle jsem to musel sníst jo takže nevím Pro někoho to nebylo moc Třeba za info ale pan Kraus jsem to asi možná líbilo tak mě pak pozval do té Talkshow vlastně to se točilo v Ostravě a byl tam pozvaný pan Baroš a on se s ním seděl Kolik sní vajec za dvě minuty a to mě teda ještě u toho zavázal ruce a dáváme k tomu za pět sýrové vajíčka Podařilo se mě se nic za ty dvě minuty který byl ten limit ak24 a půl vajec natvrdo uvařených zapsaný a jsem se díval jsem se do různých na internetu na nějaké prostě záznamy nebo to jako tam bylo nějakýchNo teď přesně nevím teď nevím přesně nevím kolik byl ten počet ale já jsem to měl jakoby nejblíž jakoby k tomu rekordu nebo rekord jsem udělal vlastně jakoby de facto k tomu psovi rád jíte A co nerad jsou nějaká vaše oblíbená jídla takže Nemyslím na těch závodech tomu se ještě dostaneme ale spíš jako že doma Při To je normální domácí klasické strach Já mám rád vlastně jakoby de facto Mám rád všechno Já nevím co bych to bych nikdy jsem nikdy nic nenechal vždycky sním všechno ale úplně nejradši mám švestkové knedlíky já třeba když jim sladké tak pak mám zas Třeba chuť na maso když jí maso tak zase na sladké Takže takže já nemám co bych nesnědla Vy jste soutěžili i v jedné soutěži kde se povídali chilli papričky a ta Prý vám úplně nesedla No jo to je takhle by jsme točili Českotelevizní vlastně něco Nějaký takový dokument o mně a o tom že tenkrát volali že si bych nepřijel do Brna na chillibraní ona že tam je vlastně soutěž v pojídání chilli to je vlastně jako a mezinárodní soutěž v pojídání chilli jí se to na deset kol a já jsem na to nikdy netrénoval nebyl jsem na to ani nějak moc připravený ale ale šel jsem teda do toho kdo jsem teda přemluvila konec a nakonec jsem teda vlastně vydržel do 10 kola My jsme začínali na nějakých takových v omáčkách slabších pak vlastně pak vlastně začaly být nejpálivější papriky pak úplně ne Právě že paprika a to je vlastně Karolína Ripper Táta má 2200000 a to už teda začala potom být šílenost protože vlastně vám to napadne nervovou soustavu začnete se třeba třeba ST jo No hlavně jsem viděl jo a je vám potom špatně Takže takže já jsem vydržel do toho 10. kola kde už se vlastně dávali extra ty a ty mají třeba hodnotu sedm a půl milionu text jednotek a ona dálměli dvě rukavice bylo to šílenost teda no a tam teda já bych vydržel tu pálivou stále nevydržel jsem už tu bolest že mám strašně začne bolet břicho takže jsem odstoupila z třiceti šesti jsem byl v šest takže i za to jsem byl rád protože já jsem na to fakt ne trénovala A teď bych se chtěl zúčastnit vlastně zase další soutěže tady ty pálivé takže budu muset víc na to natrénovat a uvidím jak to dopadne a já když se tak dívám co všechno tak se nejčastěji povídá na těch soutěžích řekněte To je taková ta klasika taková ta klasika ty knedlíky steaky většinou většinou na podzim na podzim třeba ty jitrnice teď jsme jedli bramboráky tlačenky Jo je to je to různorodý No je to vždycky pořadatel něco vymysli většinou mě třeba jí zavolej co nevědí tak vymyslíme něco Takže takže se předem domluvíme a začal slintat asi už to taky vidím já musím říct že dnes je to velmi těžké řekněte Čím se živíte normálně nebo nebo tím a zase ne že víte čím se živí tady bohužel bohužel štěstí český naší republice s tím nedá uživit ale třeba časem časem třeba bude tady nějaká asociace Třeba nás jedlík ubrusy nazvat na nějaký výzvy nějaké soutěže přímo nějaký větší Přesně tak Přesně tak oni jsou No já teď chci začít jezdit na ty čelenže právě do různých měst co to a Nezbývá mě moc času No Ony ty soutěže jsou většinou o víkendu A v týdnu si člověk do práce takže toho času opravdu je jenom na ty soutěže Já jsem skladník a dělám v Poličce v kohinooru je to jste ještě nikdy nesnědl je něco co byste neříkám že nepozřel Ale co jste ještě nikdy Já teď nejedl jak teď jsem byl poté rybě Tak já docela začínám zajímat o té extrémní jídla Takže takže protože už říkám jak jsem říkal že už jsem snad zkusil všechno jakoby toho těch normálních jídel takže mě teď docela je zajímají ty extrémní jídla No musel bych jet asi někde v zahraničí ono Tady se to nedá moc sehnat takže teď vlastně na tom extrému co jsme jeli tak jsem tam tak jsem tam ochutnal krokodýl a měl jsem tam měl jsem tam vlastně a dal jsem tam je dojeli jsem tam žabí stehýnka Měl jsem tam já jsem tam nějaký pavouky jsem ochutnávala takže to mě nedělá problém ale ale soutěž tepelně upravená jasně jasně ti neříkám že jsem to zatím nejedl Takže takže nevím jestli bych to pozřel teda ale když by když by to byla určitě nějaká výzva prostě nějaká soutěž Tak určitě bych do toho šel a závěrem Jaký máte sen co se týká právě jaké mám jsem chtěl bych se chtěl bych chtěl bych se dostat do Ameriky na pojídání hot dogů No to je takový můj takový sen uvidím letos tě to nevyšlo uvidím příští rok a strašně se na to těším Takže uvidíme no co se Proto musí udělat kvůli tomu tak hlavně ušetřit nějaké peníze To je hlavní nebo ne To je docela drahý ta letenka takže kontakty máma a vzít s sebou nějakého překladatele a mně taky takže uvidím jak to dopadne a na Frekvenci 1 dám určitě vědět děkujeme Aston pressklub Frekvence 1 Maxi Jaroslav Němec vám daří Děkuji moc a pozdravuj všechny Celkem se jedná posluchače a přeji vám dobrou chuť opět Ty jsi zase jíte a mějte se hezky a někdy na viděnou