Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #2: Praha není Babišova kořist. V dopravě mám výsledky, říká Scheinherr

#2: Praha není Babišova kořist. V dopravě mám výsledky, říká Scheinherr

Obrázek epizody #2: Praha není Babišova kořist. V dopravě mám výsledky, říká Scheinherr

Poslechněte si podcast

21. 6. 2026

19 min

Hostem nové epizody podcastu Praha 2030 je lídr kandidátky Praha Sobě a zároveň kandidát na primátora hlavního města Adam Scheinherr. Ten už nyní, těsně po startu kampaně kategoricky odmítá povolební spolupráci jak s extremistickými stranami, tak s hnutím ANO. „Extremisty máme ve vládě a ANO je tam podporuje. Navíc nechceme, aby se Praha stala jen další pobočkou holdingu Agrofert. Tak o ní Andrej Babiš mluví, že by ji chtěl ukořistit,“ říká Scheinherr.

Voličům se dle svých slov může pochlubit výsledky, především v oblasti dopravy, kterou měl v předminulém volebním období na starost. „Podařilo se mi v té době s mým týmem rozjet spoustu dlouho odkládaných a potřebných projektů, od drobných po ty největší. V tomto volebním období naopak pozoruji, že projekty se odkládají do šuplíku a prodražují,“ vysvětluje Scheinherr s tím, že Praha Sobě má výsledky i v jiných oblastech, než je doprava.

„Měli jsme na starosti i finance, sociální oblast a kulturu. I tam si myslím, že jsme odvedli spoustu dobré a potřebné práce,“ uzavírá Scheinherr.

🎧 Poslouchej podcast Praha 2030 na vlny.cz, ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠YouTube⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ , Spotify a Apple Podcasts.

🎙️ Moderuje: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Jan Palička⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

📺 YouTube: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠@studio_vlny⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

⁠#podcastcz #palicka #vlnycz #politika #moc #rozhovor

Popis podcastu

O všem, co hýbe hlavním městem před komunálními volbami. Jak Prahu vnímáme v roce 2026 a jaká by měla být v budoucnosti? Co se povedlo, v čem se nám daří a z čeho bychom se měli spíše poučit a neopakovat stejné chyby? A hlavně – co pro to můžeme udělat? O tom všem se Jan Palička baví se svými hosty, ať už jde o současné či bývalé politiky, ale i vycházející politické hvězdy, nebo o experty na jednotlivé oblasti, které život v metropoli ovlivňují. Názory mohou mít různé, ale Praha je spojuje.