
Poslední pivo - a co dál? Zahrádky, lahve a vydržet...

Poslechněte si podcast
10. 5. 2021
21 min
Když jsme začali připravovat tuhle podcastovou minisérii, přemýšleli jsme, co s natočenými díly budeme dělat, pokud vláda fungování hospod mezitím povolí. Úplně nás nenapadlo, že v půlce května nebudeme ani náznakem vědět, co se teď v gastru bude dít…
Zatím se moc nemluví ani o tom, kdy by se mohly otevřít zahrádky, natož celé hospody. I tak se ale na závěr podcastu Poslední pivo podíváme na to, jak ten znovuobnovený provoz hospod a výčepů a zezačátku asi hlavně zahrádek bude vypadat. Ne na to, jak to plánuje vláda. Ale co k tomu mají říct pivovarníci - konkrétně Petr Bednář, sládek pivovaru v Kynšperku a Adam Matuška, vrchní sládek a spoluzakladatel stejnojmenného pivovaru v Broumech na Berounsku.
Popis podcastu
Už rok pomáháte zachraňovat desítky minipivovarů. Bohužel ani po roce není situace pro některé z nich o moc růžovější, spíš naopak. Od podzimu zavřené hospody znamenají naprosto zásadní propad tržeb a na kompenzační programy dosáhne kvůli často nerealisticky nastaveným podmínkám jen málokdo. Do Zachraň pivo chodí spousta příběhů o tom, jak pivovarníci nemají peníze pomalu ani na chmel nebo dokonce základní vybavení do pivovaru. A tak jsme se rozhodli, že za některými vyrazíme a jejich příběh natočíme. Tak poslouchej a zachraňuj, jako loni na jaře. Ať to pivo vážně není poslední...