
Karel Kozel o rozjezdu pražírny Nordbeans, kávové kultuře a byznysu v gastronomii

Nejdříve zásobovali restaurace kávou a dezerty, pak se bratři Martin a Karel Kozlové rozhodli, že si na okraji Liberce otevřou vlastní kavárnu a časem k ní přidají i pražírnu. Hlavní motivací pro ně bylo, aby měli celý svůj byznys plně pod kontrolou. Jak se v Nordbeans upraží 5 tun kávy měsíčně, o začátcích byznysu v gastronomii či o náhodném setkání s farmářem v Kolumbii, vyprávěl Karel Kozel v další epizodě podcastu Poprvé.
Popis podcastu
Každý má své poprvé: špičky byznysu, umění nebo sportu. A právě tomu, jak vypadaly jejich začátky, se věnuje podcast POPRVÉ. Moderátor Jan Hrušovský si do něj zve osobnosti nejen ze světa podnikání a baví se o jejich startech a rozjezdech. O jejich poprvé.