Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Jan Hodač – fotograf: Vypátrat smrže je detektivní práce

Jan Hodač – fotograf: Vypátrat smrže je detektivní práce

Obrázek epizody Jan Hodač – fotograf: Vypátrat smrže je detektivní práce

Poslechněte si podcast

4. 3. 2025

30 min

O epizodě podcastu

Doprovázel v kampani prezidenta, objíždí stadiony s Jaromírem Jágrem, fotil modelky na dně mosteckého jezera. S probouzejícím se jarem už ale začíná netrpělivě prohlížet mapy a balit. Na pár týdnů zmizí do lesa. Jeho vášní se v poslední době totiž stalo houbaření. A ne ledajaké – sbírá, fotí, dokumentuje a systematizuje vzácné smrže. S dnešním hostem, fotografem Janem Hodačem, jsme si povídali také o ústupu módní fotografie, o vlivu umělé inteligence na práci fotografů a o tom, jak je důležité být drzý. A navrch se mi z něj podařilo vytáhnout i recept.Recept na žluté smrže:Smrže nakrájet a dát na máslo na pánev, přidat trochu cibule šalotky a stroužek česneku. Stačí přidat jen sůl a pepř (nejlépe kampotský) a smažit dozlatova. Poté zalít cca 30% smetanou, přidat pórek nebo jarní cibulku, lehce zredukovat. Podávejte s těstovinami a bílým vínem.

Doprovázel v kampani prezidenta, objíždí stadiony s Jaromírem Jágrem, fotil modelky na dně mosteckého jezera. S probouzejícím se jarem už ale začíná netrpělivě prohlížet mapy a balit. Na pár týdnů zmizí do lesa. Jeho vášní se v poslední době totiž stalo houbaření. A ne ledajaké – sbírá, fotí, dokumentuje a systematizuje vzácné smrže. S dnešním hostem, fotografem Janem Hodačem, jsme si povídali také o ústupu módní fotografie, o vlivu umělé inteligence na práci fotografů a o tom, jak je důležité být drzý. A navrch se mi z něj podařilo vytáhnout i recept.Recept na žluté smrže:Smrže nakrájet a dát na máslo na pánev, přidat trochu cibule šalotky a stroužek česneku. Stačí přidat jen sůl a pepř (nejlépe kampotský) a smažit dozlatova. Poté zalít cca 30% smetanou, přidat pórek nebo jarní cibulku, lehce zredukovat. Podávejte s těstovinami a bílým vínem.

Popis podcastu

V pořadu Ponte reports uslyšíte zajímavé rozhovory s ještě zajímavějšími lidmi nejen z Mostecka.