00:00
Témata pořadu a představení hosta Dany Večeřové
00:43
Úroda obilí (7,2 mil. tun) a dopad na ceny pečiva; role smluv a nákladů
01:36
Podíl obilí na ceně pečiva a význam ostatních nákladů
01:51
Výhled cen potravin; energetické náklady a rozhodnutí ERÚ o OZE
03:32
Dražší obaly a vliv regulací EU na recyklaci a plastové obaly
04:46
Jednání s eurokomisařem: víceletý finanční rámec a opomenuté potravinářství
06:26
Kulatý stůl o udržitelnosti: kritika nefinančního reportingu a administrativní náklady
08:23
Data ČSÚ o mase a představení Kamila Maláta
08:53
Situace chovatelů hovězího; výkupní ceny a kondice sektoru
09:08
Pokles výroby hovězího vs. spotřeba 9,3 kg; faktory trhu
10:12
Ceny hovězího: výhled, role zpracovatelů a přímý prodej
11:16
Přímý prodej a automaty: překážky, výhody, vztah veřejnosti k farmám
12:42
Plemeno Dexter: rozšíření, parametry a statistiky
13:58
Představení Petra Lébra a téma úrody ovoce
14:24
Letošní úroda ovoce: +190 % vs 2023; +17 % vs 3letý průměr
14:42
Ceny ovoce: omezené možnosti pěstitelů; očekávaný mírný pokles ze dvora
15:10
Marže u ovoce: akční ceny ~30 Kč vs. výkup ~15 Kč
16:06
Přímý prodej ovoce: limity automatů, příklad Farma Vraňany (pan Hanč)
17:07
Prodej na důvěru (pokladničky) a mentalita zákazníků
17:48
Kompenzace za mrazy 2023 a pojištění; přežití menších podniků
18:29
Pojištění proti mrazu do budoucna: individuální volba
18:51
Reakce na klima: volba odrůd a podnoží u trvalých kultur
19:39
Zakončení a pozvánka na zítřejší živé vysílání