Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody POLCAST 5: Chceme soběstačnost? Proč vyvážíme obilí a mléko, ale nevyrábíme maso a zeleninu?

POLCAST 5: Chceme soběstačnost? Proč vyvážíme obilí a mléko, ale nevyrábíme maso a zeleninu?

Obrázek epizody POLCAST 5: Chceme soběstačnost? Proč vyvážíme obilí a mléko, ale nevyrábíme maso a zeleninu?

Poslechněte si podcast

17. 7. 2024

30 min

O epizodě podcastu

Podcast, který zorá vaše představy!  🚜  V agrárně-ekonomickém "Polcastu" se o zemědělství dozvíte vše, co vás kdy zaujalo, ale zůstalo zatím bez odpovědí. Moderují publicista a ekonom Miroslav Zámečník společně s Janem Šimkem, předsedou představenstva JTZE, druhé největší zemědělské skupiny v Česku.  👨‍🌾  Hlavním tématem pátého dílu je potravinová soběstačnost. Ještě donedávna jsme produkovali dostatek vepřového, drůbežího i vajec. Pokud chceme chránit přírodu, nebylo by lepší vyrábět potraviny doma a nedovážet je přes půl světa? Dnes vše musíme dovážet ze zemí, kde jsou vyšší výrobní náklady. Jedním příkladem za všechny jsou brambory, které byly odjakživa tradiční českou plodinou. Proč je farmáři také přestávají pěstovat? Na co se zaměřují velké podniky a co je naopak vhodné pro rodinné farmy? Dozvíte se v dnešním Polcastu!

Podcast, který zorá vaše představy!  🚜

V agrárně-ekonomickém "Polcastu" se o zemědělství dozvíte vše, co vás kdy zaujalo, ale zůstalo zatím bez odpovědí. Moderují publicista a ekonom Miroslav Zámečník společně s Janem Šimkem, předsedou představenstva JTZE, druhé největší zemědělské skupiny v Česku.  👨‍🌾

Hlavním tématem pátého dílu je potravinová soběstačnost. Ještě donedávna jsme produkovali dostatek vepřového, drůbežího i vajec. Pokud chceme chránit přírodu, nebylo by lepší vyrábět potraviny doma a nedovážet je přes půl světa? Dnes vše musíme dovážet ze zemí, kde jsou vyšší výrobní náklady. Jedním příkladem za všechny jsou brambory, které byly odjakživa tradiční českou plodinou. Proč je farmáři také přestávají pěstovat? Na co se zaměřují velké podniky a co je naopak vhodné pro rodinné farmy? Dozvíte se v dnešním Polcastu!

Popis podcastu

Ekonom Dominik Stroukal a Jan Šimek, předseda představenstva inovativní české zemědělské skupiny JTZE, představují farmaření 🚜 v netradičních souvislostech i v tržním a ekonomickém kontextu 🚜 V pravidelném „Polcastu“ 🎙️ upozorňují na témata, která rezonují veřejností mnohdy zjednodušenou formou 📢 Vysvětlují také známé obrazy zemědělství, které běžně vídáme okolo sebe a možná jsme si jen nikdy neuvědomili jejich význam 🌾