Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Od krávy po jogurt (POLCAST 37)

Polcast

Polcast

Byznys

Od krávy po jogurt (POLCAST 37)

Obrázek epizody Od krávy po jogurt (POLCAST 37)

Polcast

Poslechněte si podcast

Dnes

35 min

Podcast o tom, že farmář může být i řezník, mlékař nebo energetik.

Jak vypadá české zemědělství, když se přestane spoléhat jen na suroviny a začne vyrábět potraviny s vyšší přidanou hodnotou?Hostem Jana Šimka z JTZE v nejnovějším dílu Polcastu je Jaroslav Vaňous, předseda Zemědělského družstva Sloupnice, které obhospodařuje 3 000 ha půdy, má vlastní řeznictví, minimlékárnu nebo bioplynku. Mluví o tom, proč se vyplatí zůstat soběstačný, co dává v zemědělství smysl i jak těžké je prosadit se vedle velkých řetězců.👉 Jak funguje malá mlékárna v praxi a je „zlatý důl“?👉 Jak se žije zemědělcům, kteří se rozhodnou vyrábět vše od krávy až po jogurt?👉 A jak se daří českým potravinám obstát?👉 Jak dlouho ještě vydrží bioplynky?👉 A proč podpora malých na úkor středních podniků může ohrozit potravinovou soběstačnost?🎧 Poslechněte si, jak se rodí potraviny s přidanou hodnotou a jak vypadá skutečně soběstačné zemědělství.

Popis podcastu

Ekonom Dominik Stroukal a Jan Šimek, předseda představenstva inovativní české zemědělské skupiny JTZE, představují farmaření 🚜 v netradičních souvislostech i v tržním a ekonomickém kontextu 🚜 V pravidelném „Polcastu“ 🎙️ upozorňují na témata, která rezonují veřejností mnohdy zjednodušenou formou 📢 Vysvětlují také známé obrazy zemědělství, které běžně vídáme okolo sebe a možná jsme si jen nikdy neuvědomili jejich význam 🌾