
Z kuriatka na 2,5-kilové kurča za 42 dní. Kvôli súčasnej norme majú kurčatá menej priestoru ako kaleráb na poli (EKOcast)

Podcasty Aktuality.sk
Poslechněte si podcast
Dnes
36 min
Sme to, čo jeme. Táto stará múdrosť platí dvojnásobne v kontexte toho, o čom sa až tak často nehovorí. Súčasné poľnohospodárstvo čelí jednej z najväčších výziev – masovej produkcii kurčiat, ktorá je spojená s etickými a udržateľnými problémami.
Hosťom pocastu EKOcastu bol Martin Smrek, riaditeľ organizácie Humánny pokrok a venovali sme sa aktuálnej a mimoriadne dôležitej kampani STOP rýchlokurčatám.
Čo sa v podcaste Ekocaste dozviete?
- Aký postup by mala zvoliť naša krajina pri informovaní o takýchto chovoch a o tom, čo jeme? Malo by sa to všetko nachádzať na obale?
- Dôležité je vnímať aj zdravotné riziká, ako je riziko pandémie vtáčej chrípky a antibiotická rezistencia. Môžete tieto riziká bližšie popísať a vysvetliť? Prečo sa týkajú nás všetkých?
- Ako môže bežný spotrebiteľ ovplyvniť situáciu? Čo by poradil ľuďom, ktorí chcú podporiť humánnejší chov, ale nevedia, ako začať?