Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Epizoda #53: Byly dny, kdy jsem chtěl skončit. Příběh českého šéfkuchaře na Islandu.

Podcast: Předpoklad úspěchu

Jan Ráca

Vzdělání

,

Osobní rozvoj

Epizoda #53: Byly dny, kdy jsem chtěl skončit. Příběh českého šéfkuchaře na Islandu.

Obrázek epizody Epizoda #53: Byly dny, kdy jsem chtěl skončit. Příběh českého šéfkuchaře na Islandu.

Podcast: Předpoklad úspěchu

Poslechněte si podcast

Dnes

1 hod 45 min

O epizodě podcastu

Šéfkuchař David Málek dnes vaří v michelinské restauraci Dill na Islandu. Cesta k tomu ale nebyla vůbec jednoduchá. V Anglii si prošel peklem v restauraci The Hand and Flowers a ve Slovinsku naopak poprvé zažil obrovský tlak při zisku první michelinské hvězdy.


V rozhovoru popise, jaký je život v kuchyni, kde se neodpouští chyby a proč je špičková gastronomie spíše válka, než romantika.


Jak se z Česka dostal až na Island? Co jej žene kupředu a jak se dá v tak náročném prostředí udržet vášeň pro jídlo a stále to dělat s nadšením?


Host: David Málek

Restaurace: Dill (Island)

The Hand and Flowers (UK)

Hiša Franko (Slovinsko)


(0:00) Intro

(04:40) Jak tě připravila škola na světovou kuchyň?

(09:58) První kroky do zahraničí

(13:15) Jak jsem se naučil anglicky

(15:14) Začátky v Anglii

(19:40) Poprvé v michelinské restauraci

(35:08) Jak to bylo finančně?

(40:10) Začátky na Islandu v restauraci Dill

(44:42) Etapa ve Slovinsku - Hiša Franko

(55:40) Jak Gordon Ramsay nastavil mentalitu v kuchyni

(59:25) Ničí Michelin Guide charakter lidí?

(1:08:05) Aktuální kapitola - šéfkuchařem v restauraci Dill

(01:21:15) Kapitola na Novém Zélandu

(01:29:40) Neláká tě návrat do Česka?

(01:33:50) Co by jsi poradil mladým kuchařům?

(01:41:43) Závěr

Šéfkuchař David Málek dnes vaří v michelinské restauraci Dill na Islandu, ale cesta k tomu nebyla vůbec jednoduchá. V Anglii si prošel peklem a ve Slovinsku zažil obrovský tlak při zisku první michelinské hvězdy ve vyhlášené restauraci Hiša Franko.


V celém rozhovoru popisuje, jaký je život v kuchyni, kde se neodpouští chyby a proč je špičková gastronomie spíše válka, než romantika.


Jak se z Česka dostal až na Island? Co jej žene kupředu a jak se dá v tak náročném prostředí udržet vášeň pro jídlo a stále to dělat s nadšením?

Je tenhle business zdravý a nebo je to čisté šílenství? To vše se dozvíš v celé epizodě.


Host: David Málek

🇮🇸Dill (Island) ⭐️

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿The Hand and Flowers (UK) ⭐️⭐️

🇸🇮Hiša Franko (Slovinsko) ⭐️⭐️⭐️


(0:00) Intro

(04:40) Jak tě připravila škola na světovou kuchyň?

(09:58) První kroky do zahraničí

(13:15) Jak jsem se naučil anglicky?

(15:14) Začátky v Anglii

(19:40) Poprvé v michelinské restauraci

(35:08) Jak to bylo finančně?

(40:10) Začátky na Islandu v restauraci Dill

(44:42) Etapa ve Slovinsku - Hiša Franko

(55:40) Jak Gordon Ramsay nastavil mentalitu v kuchyni

(59:25) Ničí Michelin Guide charakter lidí?

(1:08:05) Aktuální kapitola - šéfkuchařem v restauraci Dill na Islandu

(01:21:15) Kapitola na Novém Zélandu

(01:29:40) Neláká tě návrat do Česka?

(01:33:50) Co by jsi poradil mladým kuchařům?

(01:41:43) Závěr

Popis podcastu

Jaký je život za hranicemi České republiky a co je oním předpokladem úspěchu? To vše se dozvíte v tomto podcastu, kde mými hosty jsou právě lidé, kteří se rozhodli vystoupit ze své komfortní zóny a strávit část svého života v cizí zemi a nasbírat tak cenné zkušenosti, které mohou využít dál, ať už v profesním, či osobním životě. Každý měsíc dvě nové epizody.