
Epizoda #53: Byly dny, kdy jsem chtěl skončit. Příběh českého šéfkuchaře na Islandu.

Podcast: Předpoklad úspěchu
Poslechněte si podcast
Dnes
1 hod 45 min
O epizodě podcastu
Šéfkuchař David Málek dnes vaří v michelinské restauraci Dill na Islandu. Cesta k tomu ale nebyla vůbec jednoduchá. V Anglii si prošel peklem v restauraci The Hand and Flowers a ve Slovinsku naopak poprvé zažil obrovský tlak při zisku první michelinské hvězdy.
V rozhovoru popise, jaký je život v kuchyni, kde se neodpouští chyby a proč je špičková gastronomie spíše válka, než romantika.
Jak se z Česka dostal až na Island? Co jej žene kupředu a jak se dá v tak náročném prostředí udržet vášeň pro jídlo a stále to dělat s nadšením?
Host: David Málek
Restaurace: Dill (Island)
The Hand and Flowers (UK)
Hiša Franko (Slovinsko)
(0:00) Intro
(04:40) Jak tě připravila škola na světovou kuchyň?
(09:58) První kroky do zahraničí
(13:15) Jak jsem se naučil anglicky
(15:14) Začátky v Anglii
(19:40) Poprvé v michelinské restauraci
(35:08) Jak to bylo finančně?
(40:10) Začátky na Islandu v restauraci Dill
(44:42) Etapa ve Slovinsku - Hiša Franko
(55:40) Jak Gordon Ramsay nastavil mentalitu v kuchyni
(59:25) Ničí Michelin Guide charakter lidí?
(1:08:05) Aktuální kapitola - šéfkuchařem v restauraci Dill
(01:21:15) Kapitola na Novém Zélandu
(01:29:40) Neláká tě návrat do Česka?
(01:33:50) Co by jsi poradil mladým kuchařům?
(01:41:43) Závěr
Šéfkuchař David Málek dnes vaří v michelinské restauraci Dill na Islandu, ale cesta k tomu nebyla vůbec jednoduchá. V Anglii si prošel peklem a ve Slovinsku zažil obrovský tlak při zisku první michelinské hvězdy ve vyhlášené restauraci Hiša Franko.
V celém rozhovoru popisuje, jaký je život v kuchyni, kde se neodpouští chyby a proč je špičková gastronomie spíše válka, než romantika.
Jak se z Česka dostal až na Island? Co jej žene kupředu a jak se dá v tak náročném prostředí udržet vášeň pro jídlo a stále to dělat s nadšením?
Je tenhle business zdravý a nebo je to čisté šílenství? To vše se dozvíš v celé epizodě.
Host: David Málek
🇮🇸Dill (Island) ⭐️
🏴The Hand and Flowers (UK) ⭐️⭐️
🇸🇮Hiša Franko (Slovinsko) ⭐️⭐️⭐️
(0:00) Intro
(04:40) Jak tě připravila škola na světovou kuchyň?
(09:58) První kroky do zahraničí
(13:15) Jak jsem se naučil anglicky?
(15:14) Začátky v Anglii
(19:40) Poprvé v michelinské restauraci
(35:08) Jak to bylo finančně?
(40:10) Začátky na Islandu v restauraci Dill
(44:42) Etapa ve Slovinsku - Hiša Franko
(55:40) Jak Gordon Ramsay nastavil mentalitu v kuchyni
(59:25) Ničí Michelin Guide charakter lidí?
(1:08:05) Aktuální kapitola - šéfkuchařem v restauraci Dill na Islandu
(01:21:15) Kapitola na Novém Zélandu
(01:29:40) Neláká tě návrat do Česka?
(01:33:50) Co by jsi poradil mladým kuchařům?
(01:41:43) Závěr