
Podcast Pochoutkový rok
360 epizod
11 odběratelů
Řadit dle:


Ubrus vždycky sloužil k utírání mastných rukou. Proč se to dnes nesluší, prozradil Ladislav Špaček
23. 3. 2025
2 min

Pečená jablka s vaječným likérem od Ireny Fotijevové korunují každé sváteční menu
22. 3. 2025
7 min


Úroveň restaurace poznáte podle toho, jak servíruje cukr a mléko ke kávě, říká Ladislav Špaček
16. 3. 2025
1 min


Dýňovo-mrkvové taštičky plněné jablky od Evy Růžičkové jsou uvnitř vláčné, zvenku křupavé
15. 3. 2025
7 min


Jíst polévku je kumšt. Konzumujete ji podle britského protokolu, nebo francouzského rituálu?
9. 3. 2025
1 min

S klobáskami na Slovácku je to jako s koláčky, v každé dědině, v každém domě se dělají jinak
9. 3. 2025
4 min



Darované víno od návštěvy otevřeme hned, nebo si ho schováme? Radí Ladislav Špaček
2. 3. 2025
2 min

Karlovarský knedlík vařený v ubrousku je zahalen tajemstvím. Neví se, kde vznikl
2. 3. 2025
3 min


Kdo si nabírá polévku z teriny jako první? Možnosti jsou dvě, říká Ladislav Špaček
23. 2. 2025
2 min



K mazání másla použijte výhradně tupý nožík, nikdy ne příbor, který máme na hlavní jídlo
16. 2. 2025
1 min


Šálek s čajem nebo kávou je potřeba donést bezpečně k ústům. Jak ho správně držet za ouško?
9. 2. 2025
1 min

Nebojte se jich. Dršťky mohou být pochoutkou, na kterou hned tak nezapomenete
9. 2. 2025
3 min


I v nejluxusnějších restauracích se dává máslo v misce pro dva. Manévry s máslem vás možná překvapí
2. 2. 2025
1 min
