Hovory: I vězni si zaslouží respekt. Společnost na to ale moc neslyší, říká koordinátorka Dopisování s vězni

Plus
Poslechněte si podcast
Dnes
22 min
O epizodě podcastu
Je třeba řešit, v jakém stavu," myslí si a vysvětluje, proč se rozhodla věnovat korespondenci s odsouzenými lidmi: "Když jsem po mateřské pokukovala po činnosti, ve které se mohu seberealizovat, našla jsem Dopisování s vězni a postupem času jsem se o to tolik zajímala a ponořila se do tématu, že jsem nakonec koordinátorkou programu, jehož historie sahá do dob před Sametovou revolucí... Lidé ve výkonu trestu si zaslouží základní respekt a většinová společnost na to moc neslyší, ale myslím, že se v poslední době děje spousta věcí, které upozorňují na tuto problematiku, posun tam je." Jaký potenciál změn vidí v českém vězeňství? Kde je možné využít umělou inteligenci v současném matematickém vzdělávání? Moderuje Markéta Vozková.
„Ve věznicích je téměř 20 tisíc žen a mužů, 50 z nich má doživotí, ostatní se vrátí do společnosti. Je třeba řešit, v jakém stavu,“ říká Vendula Honzlová Exnerová, koordinátorka dobrovolnického projektu Dopisování s vězni Diakonie Českobratrské církve evangelické. Jinak ale učí na základní škole.
Popis podcastu
Analyticko-publicistická stanice.